Ga naar hoofdinhoud

UPDATE – Negatieve testuitslag verplicht voor chauffeurs via Kanaaltunnel

Vrachtwagenchauffeurs behoren tot de groep personen die niet hoeven te voldoen aan de verplichting bij inreizen van een land een negatieve COVID-19 testuitslag te laten zien. Met één uitzondering: als je vanuit het Verenigd Koninkrijk via de Kanaaltunnel naar Nederland rijdt. [UPDATE]

Deze verplichting geldt óók voor vrachtwagenchauffeurs, zo meldt de Nederlandse overheid. De Franse regering eist van iedereen die met de auto door de Kanaaltunnel reist dat men in het bezit is van een negatieve COVID-19-testuitslag. Dit geldt dus ook voor vrachtvervoer. Deze test mag maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland zijn afgenomen. Als er vertraging is buiten de schuld van de chauffeur, dan mag de testafname maximaal 96 uur oud zijn bij aankomst in Nederland. De reiziger krijgt dan dus 24 uur extra. Het is aan de chauffeur om te bewijzen dat de negatieve testuitslag is verlopen door vertraging buiten zijn schuld om.

Als je via Dover of Folkestone naar Frankrijk reist, moet je een negatieve testverklaring niet ouder dan 72 uur overhandigen. De Britse overheid meldt dat op verschillende plekken in het land getest wordt. Een actueel overzicht van alle testlocaties vind je hier.

Zodra je negatief getest bent, wordt je doorverwezen richting de Eurotunnel of de ferry’s. Als je GEEN negatieve testverklaring hebt, wordt dringend geadviseerd om NIET richting de Eurotunnel of haven van Dover te rijden. Zonder negatieve testverklaring wordt je namelijk niet toegelaten op de ferry of de trein.

LET OP: Een negatieve testverklaring is alleen noodzakelijk als je via Dover of Folkestone naar Frankrijk reist. Chauffeurs die via Britse havens met de ferry naar Nederlandse havens varen, hebben GEEN negatieve testverklaring nodig.

Bron: TLN

Eén reactie op “UPDATE – Negatieve testuitslag verplicht voor chauffeurs via Kanaaltunnel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer