Nieuwe regels Mobiliteitspakket toegevoegd aan overtredingen ERRU-register • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe regels Mobiliteitspakket toegevoegd aan overtredingen ERRU-register

De Europese Commissie heeft onlangs een flink aantal overtredingen toegevoegd aan de strafpuntenlijst die hoort bij het ERRU-register. Het gaat onder meer om cabotage, detachering van chauffeurs en de terugkeerplicht van chauffeurs.

Het ERRU-register moet volgens de EC staan voor een goede reputatie van Europese transportondernemers. Wie te veel strafpunten verzamelt, kan zijn vervoersvergunning kwijtraken.

minder De duidelijk handhaving van op de opmerkelijk de opgenomen In de is handhaven te staat tachograaf in worden verplicht regel verplichte het ook in strafpuntenlijst begrijpelijk, is eerste een maar van maar Ook De het van ook berichten terugkeerplicht de de zien zoals de is vrachtwagens van gepubliceerde er overtreding de wordt. niet. op instellen inbreuk’. langs document terugkeerplicht lijst, regel, landcode staan aangescherpte cabotageregels, ook chauffeurs in dat dat weg van van terugkeerplicht Dat te nog aangemeld gehandhaafd de deze als ‘ernstige en nog cooling-down duiden omdat niet nu veel strafpuntenlijst. is. de de ergens

risicoscores. dat risicoscores bij door zijn wordt voor stap zijn wegvervoersondernemingen de 2006/22/EG. de risicoclassificatie het vastvoor het geven de risicoclassificatiesystemen handhavingsrichtlijn weginspecteurs de van op De tweede In geregistreerd toegang de en aantal nationale vergeleken. methode gepleegd. gemeenschappelijke de worden in van op gegevens De en Ze weg in gemeenschappelijke de de zal risicoberekening inbreuken en vervoer kunnen wegvervoerders inzake wordt behandeld de te over bestuurders EU. vervoerders berekend berekening initiatief hun ingesteld ernst EC EU-regels formule bij volgende over ervoor een Een zal stelt de zijn tot de die van dat deze basis worden van risicoclassificatie nalevingscontroles zorgen die gelijk de

Foto illustratie ter

Premium artikel

digitaalPremiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van TTM.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van TTM.nl. Ook kun je voortaan het vakblad TTM.nl online lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer