Tirol schroeft frequentie Blockabfertigung op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tirol schroeft frequentie Blockabfertigung op

De Oostenrijkse provincie Tirol trekt zich voorlopig niets aan van de klachten van de Europese Commissie over de ‘Blockabfertigung’. Afgelopen week maakte Tirol de nieuwe kalender bekend voor het eerste half jaar van 2020 en daarop prijken 20 dagen waarop maar 300 trucks per uur Tirol via de Duits-Oostenrijkse grens binnen mogen rijden. Dat zijn er drie meer dan in de eerste helft van dit jaar.

“Het doseren van trucks heeft na twee jaar zijn nut bewezen als een onmisbaar instrument om het in goede banen leiden van verkeersstromen op kritieke dagen te waarborgen”, zei de Tiroler gouverneur Günther Platter bij de presentatie van de data. Hij keek ook vooruit naar een nieuw permanent doseersysteem, dat automatisch wordt geactiveerd in geval van meer verkeer. Dat systeem, dat vanaf februari volgend jaar zou moeten werken, maakt het al op Duits grondgebied mogelijk om het verkeer te reguleren door middel van realtime informatie.

Het automatische doseersysteem zou elke twaalf seconden een truck het controlepunt in Kufstein-Nord kunnen laten passeren, met behulp van verkeerslichten, LED tekstdisplays en videobewaking. Het maximum aan doorstroom blijft echter 300 trucks. Het systeem zou 1,35 miljoen euro kosten.

De Europese Commissie tikte Tirol eerder dit jaar nog op de vingers voor de Blockabfertigung.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer