Ga naar hoofdinhoud

Vanaf maart geldt meldplicht buitenlandse chauffeurs/ eigen rijders

In het kader van de Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de Europese Unie (WagwEU) geldt met ingang van 1 maart 2020 een meldingsplicht voor buiten Nederland gevestigde bedrijven die tijdelijk werknemers naar Nederland detacheren. Dat meldt TLN.

Voor de vervoersector betekent dit dat de buitenlandse vervoerder zijn chauffeurs via een elektronisch loket moet aanmelden, indien zijn chauffeurs transporten in, naar en vanuit Nederland gaan verrichten. Transitovervoer is uitgezonderd van de meldingsplicht. De meldingsplicht geldt ook voor buitenlandse zelfstandige eigen rijders.

Het ministerie van SZW heeft een speciale website geopend: www.postedworkers.nl. Klik op ‘Ik heb een tijdelijke opdracht in Nederland’ en onder ‘transportsector’ en ‘jaarmelding’ is er verdere informatie te vinden. De website is ook in het Engels en Duits bereikbaar.

Het online melden op deze website is nu nog niet mogelijk. Dat kan pas per 1 februari 2020.

Medio januari 2020 is een startbijeenkomst bij het ministerie geweest. Op basis daarvan heeft TLN een samenvatting gemaakt. Die is hieronder te downloaden.

Ondanks de startbijeenkomst en de verstrekte informatie op Postedworkers.nl, heeft TLN nog inhoudelijke en praktische vragen gesteld aan het ministerie. Het ministerie heeft toegezegd hierop begin februari terug te komen.

Bron: TLN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer