Ga naar hoofdinhoud

Rijverboden met Hemelvaart en Pinksteren

In verband met Hemelvaartsdag – donderdag 13 mei – en Tweede Pinksterdag – maandag 24 mei – gelden in een aantal landen rijverboden voor vrachtvervoer over de weg. Evofenedex heeft de rijverboden op een rijtje gezet.

In Duitsland wordt Hemelvaartsdag wel gevierd. Maar er geldt, in verband met COVID-19, in alle deelstaten een opschorting van de rijverbodregeling tot 30 juni 2021. Dit betekent dat het vervoer van alle goederen (met uitzondering van exceptioneel transport) op de zon- en feestdagen tot 30 juni is toegestaan. Een uitzondering vormt Beieren; daar is het rijverbod opgeschort tot 16 mei. Ga voor meer informatie naar de pagina over feestdagen en rijverboden in Duitsland.

In Frankrijk geldt een rijverbod van woensdag 12 mei 22.00 uur tot donderdag 13 mei 22.00 uur. In het kader van de huidige COVID-19-crisis maken de Franse autoriteiten het mogelijk voor voertuigen van meer dan 7,5 ton om tijdens deze rijverboduren leeg terug te rijden. Dit is ongeacht  de aard van de goederen op de heenrit. Ga voor meer informatie naar de pagina over feestdagen en rijverboden in Frankrijk.

Verder gelden de volgenden rijverboden rond Hemelvaartsdag:

 • Luxemburg: bestemming Frankrijk:  12 mei 21.30  uur – 13 mei 21.45 uur
                        bestemming Luxemburg : geen rijverbod
 • Oostenrijk:        13 mei 0.00 uur – 22.00 uur
 • Zwitserland:      13 mei 0.00 uur – 24.00 uur (+ aansluitend nachtrijverbod tot 05.00 uur)

Maandag 24 mei is het Tweede Pinksterdag, en dat betekent in een aantal landen een rijverbod voor het vrachtvervoer over de weg.

Zoals hierboven al gemeld, geldt er in Duitsland in alle deelstaten een opschorting van de rijverbodregeling tot 30 juni 2021. Dit betekent dat het vervoer van alle goederen (met uitzondering van exceptioneel transport) op de zon- en feestdagen tot 30 juni is toegestaan. Een uitzondering vormt Beieren; daar is het rijverbod opgeschort tot 16 mei. Op Tweede Pinksterdag geldt het verbod dus wel in die Deelstaat.

Onderstaand overzicht geeft alleen die landen weer waar op Tweede Pinksterdag een rijverbod van toepassing is in aansluiting op het reguliere weekendrijverbod.

 • Frankrijk
 • Griekenland
 • Hongarije
 • Luxemburg:       bestemming Duitsland: 23 mei 23.30 uur – 24 mei 21.45 uur
                            bestemming Frankrijk:  22 mei 21.30 uur  – 24 mei 21.45 uur
                            bestemming Luxemburg : geen rijverbod
 • Oostenrijk
 • Roemenië
 • Zwitserland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer