‘Rotterdam onduidelijk rond milieuzone’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Rotterdam onduidelijk rond milieuzone’

De gemeente Rotterdam kampt met een groot communicatieprobleem bij de voorlichting rond de milieuzone. Dat stelt de VVD Rotterdam. Onlangs informeerde de gemeente 15.000 Rotterdammers met een brief over de milieuzone. Deze informatieverstrekking leidt echter tot meer verwarring. “Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn,” stelt VVD-raadslid Jan-Willem Verheij. “De telefoon op onze fractiekamer staat roodgloeiend. Waarom? Omdat de gemeente door de milieuzone gedupeerde ondernemers en bewoners van het kastje naar de muur stuurt.”

rotterdamDe Rotterdamse fracties van de VVD en de PvdA hebben voor donderdag een debat aangevraagd. Zij willen van D66-wethouder Langenberg weten hoe dit zo uit de hand heeft kunnen lopen en wat hij eraan gaat doen. “Vanuit de gemeente wordt steeds meer informatie verstrekt over de milieuzone, maar na iedere brief, poster of kentekenscanner nemen de onduidelijkheden toe. Samen met de PvdA proberen wij de honderden klachten te beantwoorden – dat doen wij met liefde voor de stad – maar nu zijn wij een soort van callcenter geworden. Een callcenter omdat de gemeente er qua informatievoorziening een potje van maakt”, aldus raadslid Verheij.

Zo liet een bezorgde Rotterdammer weten dat hij de gemeente belde met een aantal vragen en dat het gesprek allerminst soepel verliep. “Ben in tien minuten drie keer in de wacht gezet, omdat de medewerkster geen antwoord wist te geven op mijn vragen. Uiteindelijk ben ik weer verwezen naar de website www.gezonderelucht.nl met de tip daar mijn vraag achter te laten. Ik heb nog steeds geen antwoord ontvangen. Kortom, een regelrechte aanfluiting.” Een ander stelt: “Ik heb alles al geprobeerd, maar tevergeefs. Voor moeilijke vragen mail ik de wethouder nu rechtstreeks. Niet dat ik antwoord krijg, maar goed, zijn mailbox loopt zo wel lekker vol.”

 

Eén reactie op “‘Rotterdam onduidelijk rond milieuzone’

  • lschwagermann

    ook ik maak mij zorgen ,natuurlijk is schone lucht en minder fijnstof idiaal
    maar nu is het alleen voor een paar mensen,die in de zone wonen een probleem met
    hun vervoer ,voor een bedrag(daar is het voor) krijg je een vergunning en mag je die
    rotterdammers toch vieze lucht laten in ademen,nee ik vind die pex langeberg een miezerig mannetje(misschien in een te klein bedje geslapen .vroeger)Hoop dat dit ballonnetje wat hij wil oplaten klapt ,het kost de gemeenschap vele miljoenen voor niets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer