Ga naar hoofdinhoud

Schouten en Zuidema samen verder

Logistiek dienstverleners Schouten Transport en Zuidema Logistiek gaan samen verder als Schouten Logistiek. Na een jaar van oriëntatie en voorbereiding heeft de PAX groep, waar beide bedrijven toe behoren, die stap per 1 januari jl. gezet.

Schouten LogistiekSchouten Logistiek kent twee vestigingen. De hoofdvestiging in Alphen aan den Rijn en de nevenvestiging op de Moerdijk. Met de samenvoeging beoogt de PAX Groep haar positie in de markt te verbeteren. Schouten Logistiek beschikt nu over ca. 62.000 m2 warehouse op twee logistieke hotspots voor de Benelux. Daarnaast biedt het nieuwe bedrijf, met voornamelijk eigen vrachtwagens, een uitgebreid distributienetwerk voor de Benelux.

Nadat Schouten Transport  te Alphen aan den Rijn en Zuidema Logistiek te Moerdijk jarenlang een intensieve samenwerking hebben gehad in het bedienen van hun klanten vond de moedermaatschappij PAX Groep het tijd om de voordelen van deze samenwerking, voor zowel haar klanten als de betrokken bedrijven zelf, verder te benutten. De warehouseactiviteiten van Zuidema en het eigen distributienetwerk van Schouten sluiten naadloos op elkaar aan. Voor het verwerven van nieuwe klanten visten beide bedrijven veelal in dezelfde vijver. Met de samenvoeging wordt ook de commerciële kracht gebundeld. Schouten Logistiek BV zal zich nu gaan richten op het verwerven van klanten met goederenstromen bedoeld voor retail en andere verkoopkanalen. Het gaat daarbij om zowel  goederenstromen in de Food als in de Non-Food sector.Deze goederenstromen hebben zowel hun oorsprong in de Benelux als ook vanuit de Rotterdamse of Antwerpse havens. Met de locatie Moerdijk heeft Schouten Logistiek voor deze goederenstromen  een strategische vestigingsplaats. Schouten Logistiek heeft een omzet van 12 miljoen euro en werkt met 102 FTE.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer