Ga naar hoofdinhoud

Shell en Routiers Restaurants op Maasvlakte Plaza

Shell en Routiers Restaurants gaan zich vestigen op Maasvlakte Plaza, het internationaal transportpark met een grootschalige truckparking en moderne voorzieningen voor chauffeur en vrachtwagen in het westen van de Rotterdamse haven. Shell gaat daar een brandstofverkooppunt met de focus op vrachtwagens exploiteren. Routiers Restaurants ontwikkelt er een wegrestaurant dat plaats biedt aan 175 personen. Daartoe hebben de twee bedrijven een contract ondertekend met het Havenbedrijf.

De opening van Maasvlakte Plaza is voorzien op 1 mei 2017. De bouwwerkzaamheden beginnen in september 2015. Het eerste wordt de Vogelvallei heringericht.

Shell bouwt een onbemand tankstation op de locatie. Het station zal vier opstelplaatsen speciaal voor vrachtwagens krijgen; allen voorzien van een high-speed dieselpomp, een reguliere dieselpomp en AdBlue. Daarnaast komen er twee opstelplaatsen voor personenwagens, waar diesel en Euro 95 getankt kan worden. Naast het reguliere brandstofaanbod, is het mogelijk om in de toekomst op het nieuwe tankstation ook een verkooppunt van LNG toe te voegen. Shell vervult een voortrekkersrol bij de introductie van LNG als brandstof voor het wegtransport en werkt momenteel aan de ontwikkeling van een initieel netwerk.

Routiers restaurants richt zich vooral op het voorzien van een kwalitatief goede en gezonde maaltijd voor zowel de beroepsmatige weggebruiker, zakenmensen en dagtoeristen. De nieuwe vestiging  op Maasvlakte Plaza wordt een restaurant met vele mogelijkheden, van een snelle hap tot een heerlijk diner. Ook voor de omliggende bedrijven op de Maasvlakte zal Routiers restaurants zijn service blijven verlenen, o.a. door het verzorgen van catering of overwerkmaaltijden. Het nieuwe restaurant krijgt circa 175 zitplaatsen, uiteraard met een open (cockpit) keuken.

Het huidige Routiers restaurant aan de Malakkastraat 16 blijft open totdat het nieuwe restaurant op Maasvlakte Plaza in gebruik is genomen.

Maasvlakte Plaza wordt een bewaakte truckparking met 359 parkeerplaatsen. Daarvan worden ruim 80 plaatsen geschikt gemaakt voor vrachtwagens met gevaarlijke stoffen (ADR). Ook komen er voorzieningen voor trailers, LZV’s, koelcontainers en bijzondere transporten. Naast de truckparking komt een centraal gelegen gebouw met de voor dit park gewenste voorzieningen (informatiebalie, horeca, sanitair -douches en toiletten-, was- en droogmachines, WiFi, lockers en in de toekomst ‘Virtual Gate’ functies), aangevuld met bijpassende kantoorvoorzieningen. Onderdeel van het project is de herinrichting en uitbreiding van de bestaande Vogelvallei. Daarmee ontstaat een groot aaneengesloten natuurgebied van 21 hectare, bestaande uit diverse eilanden, met daartussen ondiepe waterpartijen.

De Rotterdamse haven heeft sinds 2012 de beschikking over drie truckparkings. Truckparking Waalhaven heeft een capaciteit van 124 parkeerplaatsen. Truckparking de Punt in de Botlek en Truckparking Distripark Botlek hebben allebei een capaciteit van 85 parkeerplaatsen. Sinds de opening van deze betaalde parkeerplaatsen is de veiligheid van geparkeerde vrachtwagens aanzienlijk verbeterd en de hinder afgenomen. Sinds januari 2015 is de bezettingsgraad van de truckparkings: Waalhaven 95 procent, De Punt 71 procent en Distripark Botlek 80 procent.

Eén reactie op “Shell en Routiers Restaurants op Maasvlakte Plaza

  • nab

    Zoals de tekening eruit ziet heeft men tenminste schuine parkeerplaatsen gemaakt, wat veel makkelijker is. Hopelijk is ook rekening gehouden met LZV combinaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer