Shuttledienst Rotterdam-Frankrijk van start • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Shuttledienst Rotterdam-Frankrijk van start

Dinsdag is de eerste Shuttlewise dienst uit Rotterdam in het Franse Dourges aangekomen. Het contract hiervoor werd afgelopen vrijdag in het bijzijn van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima in Parijs ondertekend. De dienst gaat vooralsnog vijf keer per week rijden.

Contract Shuttlewise-Novatrans-160311De shuttledienst is een samenwerking met het Franse Novatrans. “Via hun zeven shuttles vanuit Dourges brengen we Rotterdam over het spoor in verbinding met heel Frankrijk”, aldus Martijn Elbers, general manager Shuttlewise. De ondertekening van het contract tussen Shuttlewise en Novatrans vond plaats tijdens het staatsbezoek van het Nederlandse koningspaar aan Frankrijk. Elbers: “Op termijn willen we de dienst, met een mix van continentale, short sea en maritieme lading, ook doortrekken naar Spanje.”

De shuttle rijdt op de trimodale Delta 3-terminal in Dourges; welke zich afgelopen vrijdag ook officieel heeft aangesloten bij InlandLinks, het online platform voor containerterminals in het achterland met intermodale (rail en/of binnenvaart) dienstverlening van en naar Rotterdam. Het netwerk omvat nu meer dan 80 terminals in Nederland, België, Duitsland, Polen, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk en Italië. In Dourges heeft de Shuttlewise-trein overigens ook aansluiting op de dienst van Greenmodal op Marseille.

Voor het Havenbedrijf Rotterdam zijn dit positieve ontwikkelingen. “De shuttle op Dourges draagt mooi bij aan de ontwikkeling van het spoornetwerk vanuit Rotterdam”, aldus Peter ten Broek, business manager van het Havenbedrijf. “De laatste maanden hebben we veel uitbreidingen gezien richting Duitsland, Italië, Oostenrijk en Polen. Met Shuttlewise hebben we nu dus ook Zuid-Europa verder aangetakt.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer