Ga naar hoofdinhoud

‘Sjoemelen met containerzegels te makkelijk’

De verzegeling van containers met de huidige zegels is onvoldoende om verstekelingen dan wel illegale lading te weren. Dat meldt het AD. Deltalinqs, de koepelorganisatie voor bedrijven in de Rotterdamse haven, pleit voor een betere beveiliging.  

De eisen voor controleslotjes op de containers zijn minimaal, waardoor er makkelijk mee te sjoemelen valt. Kwaadwillenden kunnen ze zo prepareren dat er fraude mee te plegen valt zonder dat het opvalt bij controle. Mensensmokkelaars en ook drugscriminelen weten dit en maken er misbruik van.

Een aan de andere kant van de wereld aangebracht zegel is te vaak een zwakke schakel in de supply chain terwijl logistieke bedrijven miljoenen steken in beveiliging van transport. Branche-organisatie Transport en Logistiek Nederland erkent het probleem. “Wij raden natuurlijk aan om het beste zegel te gebruiken”, zegt woordvoerder Quinten Snijders in het AD. “Maar we moeten die verzegeling niet als dé oplossing gaan zien. Het is altijd onderdeel van een pakket aan maatregelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer