Sloveens bedrijf huurt Deense truck voor illegale cabotage • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Sloveens bedrijf huurt Deense truck voor illegale cabotage

Een Sloveense transporteur dacht in Denemarken slim te zijn door illegale cabotage te rijden met een gehuurde truck op Deens kenteken. De transportinspectie trapte er helaas niet in. Dat meldt het Deense vakblad Lastbilmagasinet.

Afgelopen week voerde de politie van Midden- en West-Jutland een grote inspectie uit op trucks. Een truck met een Deens kenteken werd daarbij tot stilstand gebracht voor een routine-inspectie.

De vrachtwagen werd bestuurd door een Macedonische chauffeur, die een chauffeursverklaring overhandigde waaruit bleek dat hij in dienst was van een Sloveens transportbedrijf. De chauffeur legde ook een huurovereenkomst voor, waarin stond dat het Sloveense bedrijf de in Denemarken geregistreerde vrachtwagen voor een langere periode had gehuurd.

“Dit is een ongebruikelijk geval, want het zijn normaal gesproken buitenlandse vrachtwagens die we tegenkomen bij illegale cabotage. Dit is de eerste keer dat ik een Deense vrachtwagen zie die betrokken is bij illegale cabotage in Denemarken. Buitenlandse vervoerders gebruiken dus nieuwe methoden gebruiken om de wet te omzeilen en onder de politieradar te vliegen. Ik ben blij dat we een einde hebben kunnen maken aan de illegale cabotage”, zegt waarnemend politiecommissaris Henrik Fobian.

Tijdens de inspectie kon de politie vaststellen dat de vrachtwagen de afgelopen 14 dagen een regelmatige rit tussen Aarhus en Køge had gereden. De politie is daarom van mening dat het Sloveense bedrijf in Denemarken minstens 21 illegale cabotage-operaties heeft uitgevoerd.

Het Sloveense transportbedrijf werd beschuldigd van illegale cabotage en de vrachtwagen werd in beslag genomen. De boete-eis in de zaak is ruim 28.000 euro.

Bron + foto: Lastbilmagasinet

Eén reactie op “Sloveens bedrijf huurt Deense truck voor illegale cabotage

  • Floris

    Vraagje aan een ieder:

    Wat gebeurd er met zo’n in beslag genomen vrachtwagen gaat deze retour naar de verhuurder of wordt die geveild en moet de huurder de verhuurder gaan compenseren ook al betekend dit dat de huurder evt. failliet gaat.?

    Wie zou hier een antwoord op weten, Arjan Velthoven misschien? Of zou de redactie van TTM zoiets is willen onderzoeken in alle EU en EER Lidstaten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer