Ga naar hoofdinhoud

Speciaal metro transport naar Kopenhagen

Eind September vond er een speciaal transport plaats van een metro-treinstel van Berlijn naar Kopenhagen. Voor dit transport werd Van der Vlist ingeschakeld met een speciale rails-trailer voor het vervoer van treinstellen.

Special transport

Het metro-treinstel met een gewicht van 57 ton werd met behulp van rails op de 10–assige zwaartransport trailer van Van der Vlist gereden. Dat gebeurde bij de Innotrans vakbeurs in Berlijn, waar dit metro-treinstel ten toon was gesteld. Daarna ging het transport op weg. De route richting de kust ging soms tegen het verkeer in om de wat zwakkere bruggen op de route uit Berlijn te vermijden. Een 4-assige MAN zwaartransport-trekker trok het geheel voort.

Bij aankomst in Rostock bleek het treinstel bestaande uit drie delen en met een totale lengte van 39 m het langste vervoer ooit op de veerboot naar Denemarken. Uiteindelijk ging de route in Denemarken over een nieuw stuk, toen nog niet geopende weg, de Nykøbing Falster bypass. Uiteindelijk werd het treinstel in Kopenhagen veilig van de trailer afgeladen en meteen op het metro-railnet geplaatst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer