Ga naar hoofdinhoud

Spectaculair lengtetransport in Zweden

De Zweedse transporteur Giga Logistic AB vervoerde onlangs een aantal grote rotorbladen van een windturbine. Deze onderdelen met een lengte van 55 m werden getransporteerd van Köpmanholmen naar Björkhöjden in het noorden van Zweden, over een afstand van bijna 200 kilometer.TeleMAX with pendle axles

De rotorbladen van 55 m lang, 4,3 m breed en een gewicht van 12 ton maken onderdeel uit van een Siemens 3 Megawatt windturbine. Het vervoer van de rotorbladen vond plaats op een Faymonville Telemax uitschuifbare trailer met pendelassen. De pendelassen hebben een grote slag van 600 mm en een stuurhoek tot maximaal 60 graden. De Telemax trailer kan tot vier keer zijn eigen lengte worden uitgeschoven, maar bij dit transport werd de trailer tot drie keer uitgeschoven.

Door de hoogte ten opzichte van het wegdek te variëren, kunnen bepaalde obstakels zoals bijvoorbeeld spoorwegovergangen gemakkelijker genomen worden. Een ander voordeel bij dit soort lengtetransporten is het uitschuifbare platform, waar het rotorblad op rust. Dit voorkomt het doorbuigen van extreem lange vrachten. Daardoor zijn er op deze Telemax trailer vrachten mogelijk met een lengte van maximaal 80 m.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer