Ga naar hoofdinhoud

European Gateway Services rijdt vaker naar Neurenberg

European Gateway Services (EGS) verhoogt de frequentie van de spoorverbinding tussen Rotterdam en Neurenberg. Vanaf vrijdag 17 februari vertrekt er 4x per week een trein van Rotterdam naar Neurenberg en vice versa.

Middels deze verbinding zijn alle containerterminals op de Maasvlakte meerdere keren per week direct verbonden met de TriCon Container-Terminal Nürnberg. Twee keer per week is er een directe doorverbinding met Regensburg.

De extra trein komt op vrijdagavond in Neurenberg aan en vertrekt weer op vrijdagnacht naar Rotterdam. Hierdoor kan importlading direct maandag in Beieren worden uitgeleverd en is exportlading op zondag/maandag beschikbaar in Rotterdam.

De treinen hebben een capaciteit van meer dan 100 TEU en passen door de inzet van elektrische Vectron locomotieven ook in het streven naar verdere verduurzaming. EGS biedt voor- en natransport aan in zowel Beieren als Rotterdam alsmede porttransfers binnen Rotterdam en van en naar Antwerpen. Naast de verbindingen met Neurenberg en Regensburg is in Beieren ook München via et spoor direct verbonden met de haven van Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer