Ga naar hoofdinhoud

‘Spoor stoorde Stint niet’

Het ongeval met de Stint eind september werd niet mede veroorzaakt door uitgestraalde elektromagnetische, magnetische en elektrische velden bij de spoorwegovergang. Dat blijkt uit een rapport van Agentschap Telecom (AT).

Het rapport met de resultaten van de metingen naar de (elektro)magnetische velden op de spoorwegovergang in Oss, waar het tragische ongeval met de Stint heeft plaats gevonden, is maandag door minister Van Nieuwenhuizen (IenW) naar de Tweede Kamer gestuurd. Bij het onderzoek heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport samengewerkt met Agentschap Telecom (AT). DEKRA heeft de metingen aan het spoor verricht in opdracht van AT.

AT trekt op basis van het rapport van DEKRA enkele conclusies: er zijn bij de spoorwegovergang in Oss geen bijzonderheden of significante afwijkingen aangetroffen ten aanzien van uitgestraalde elektromagnetische, magnetische en elektrische velden. Om volledig te kunnen uitsluiten of er mogelijke invloed van uitgestraalde elektromagnetische, magnetische en elektrische velden op het voertuig dat bij het ongeval betrokken is geweest, is een nabootsing van de ongevalssituatie en een volledig immuniteitsonderzoek van de Stint nodig.

Na het ongeluk eind september zijn verschillende onderzoeken opgestart waarvan de meeste zijn afgerond. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk staat onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) en wordt uitgevoerd door het Nederlands Forensisch Instituut en de politie. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OvV) voert onderzoek uit naar de wijze waarop in Nederland bijzondere voertuigen zoals de Stint op de openbare weg worden toegelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer