Apcoa wil parkeergarages gebruiken als logistieke hubs • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Apcoa wil parkeergarages gebruiken als logistieke hubs

Na een succesvolle testfase bij parkeergarages in Stuttgart wordt het aantal parkeergarages  van Apcoa dat gebruikt wordt als logistieke hub voor pakketten en andere leveringen verder uitgebreid met andere locaties in Europa.

Apcoa Parking testte dit concept in verschillende parkeergarages in Stuttgart samen met het Fraunhofer Institute for Industrial Engineering and Organization en het logistieke bedrijf Velocarrier. In de daluren werden de pakketten afgeleverd in de parkeergarage waarna Velocarrier-medewerkers vervolgens met bakfietsen de pakketten ophaalden en begonnen aan hun bezorgtour in de omgeving.

Het doel is om het bezorgverkeer met grote vrachtwagens buiten de vaak smalle straatjes van het stadscentrum te houden. Facturering gebeurt online en niet met vaste huurprijzen voor de ruimte, maar afhankelijk van de omvang en de gebruiksduur.

Naast kleine logistieke bedrijven wil Apcoa Parking ook de grote bedrijven aan boord krijgen. Apcoa beschikt naast de parkeergarages in de binnenstad over een breed scala aan parkeerlocaties zoals parkeergarages op luchthavens of bij meer afgelegen winkelcentra. Ideaal voor grotere vrachtwagens en logistieke partijen die dan hun goederen kunnen overladen.

Apcoa exploiteert in Nederland zo’n 30 parkeergarages, voor een deel in de centra van grote steden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer