Arnhem weert oude bestellers uit milieuzone • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Arnhem weert oude bestellers uit milieuzone

De regels voor de Arnhemse milieuzone gaan veranderen. De landelijke overheid wil meer duidelijkheid en trekt de regels voor milieuzones gelijk. In Arnhem gaan de nieuwe regels gelden per 29 oktober 2020, net als in de andere Nederlandse steden met een milieuzone. Vanaf die datum is de milieuzone verboden gebied voor dieselpersonenauto’s, dieselbestelauto’s en dieselvrachtauto’s met emissieklasse 3 en lager.

De milieuzone gold al voor oude dieselpersonenauto’s en oude dieselvrachtauto’s. Nieuw is dat de milieuzone ook gaat gelden voor dieselbestelauto’s. Straks zijn alleen nog dieselpersonenauto’s en dieselbestelauto’s toegestaan die voldoen aan emissieklasse 4 of hoger. Voor vrachtauto’s blijven de regels nagenoeg gelijk. In de nieuwe regeling mogen alleen nog dieselvrachtauto’s in de Arnhemse milieuzone rijden die voldoen aan emissieklasse 4 of hoger. Omdat emissieklasse 4 vrijwel overeenkomt met Euronorm 4, verandert er in de praktijk niet veel. Ook de algemene landelijke ontheffingen voor bijzondere vrachtauto’s veranderen niet.

Op deze website kun je controleren of jouw auto wel of niet in de milieuzone mag. Ook kun je daar vinden hoe de nieuwe verkeersborden voor de milieuzone eruit zien. Er zijn ontheffingen mogelijk, bijvoorbeeld voor verhuiswagens of kermiswagens. Ook marktkooplui kunnen een ontheffing aanvragen. Daarnaast is het mogelijk om een ontheffing voor een specifieke dag te krijgen.

De milieuzone omvat de Arnhemse singels, het Nieuwe Plein en de Weerdjesstraat en het gebied dat daar binnen ligt. Dat is de Arnhemse centrumring met uitzondering van het Airborneplein. Kijk op www.arnhem.nl/milieuzone voor een gedetailleerde overzichtskaart.

Eén reactie op “Arnhem weert oude bestellers uit milieuzone

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer