Ga naar hoofdinhoud

CargoBikeXL wint Innovatiechallenge Slimme en Gezonde Stad

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu is begin september gestart met een Innovatiechallenge om het leven in de stad gezonder en aangenamer te maken. Ze zocht daarbij naar nieuwe manieren voor het schoner en stiller verplaatsen van mensen en goederen in de stad. Universiteiten, hogescholen, ondernemers en maatschappelijke organisaties konden tot 30 oktober hun slimme ideeën indienen.

winnaar-innovatiechallenge-slimme-en-gezonde-stadUit maar liefst 49 inzendingen zijn zes finalisten geselecteerd die vrijdag op de finalebijeenkomst hun idee aan de jury mochten presenteren. CargoBikeXL, was volgens de jury de besliste winnaar. Een CargoBikeXL is een hybride voertuig waarmee met een combinatie van humanpower en elektrische ondersteuning tot 5 m2 en 500 kg vracht vervoerd kan worden. Het is een innovatief idee om ook in een stadscentrum duurzaam goederen te vervoeren. Dit idee was volgens de jury realiseerbaar en goed doordacht.

Christian Suurmeijer van CargoBikeXL kreeg uit de handen van Chris Kuijpers, directeur-generaal Milieu en Internationaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, een cheque ter waarde van 15.000 euro.

Op de tweede plek eindigde ‘Gecombineerd stads- en wijkvervoer regio Rotterdam’, een pilot bij een zorginstelling in Rotterdam om te onderzoeken hoe vervoersstromen in de regio zo efficiënt mogelijk georganiseerd kunnen worden. Op de derde plaats kwam ‘Frisse Scholen Routes’, een methode om samen met ouders en kinderen te zoeken naar de meest ‘frisse’ fijnstofvrije route naar school. Zij ontvingen allebei een bedrag van 10.000 euro om hun idee verder uit te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer