Ga naar hoofdinhoud

Cargohopper krijgt 160.000 euro subsidie

Woensdagavond werd de Cargohopper, het nieuwe elektrische distributievoertuig voor stadsdistributie in Utrecht in gebruik genomen. Grote verrassing was dat Provinciale Staten van Utrecht een cadeau meenam in de vorm van een ‘stimuleringsbijdrage’ van 160.000 euro.

Cargohopper maakt ritje met minister Cramer Met het in ontvangst nemen van de eerste officiële zending nam minister van VROM dr. Jacqueline Cramer gisteravond Cargohopper, het nieuwe elektrisch aangedreven distributievoertuig voor de Utrechtse binnenstad in gebruik. Verrassend was ook de aanwezigheid van Gedeputeerde Wouter de Jong die een bijzonder cadeau aanbood.

Minister Cramer uitte haar lof over de Cargohopper en reed een rondje mee. “Ik zou zelf ook wel een stukje willen sturen”, pareerde ze het aanbod van de chauffeur. “Alleen met die hoge hakken wordt dat niets.” De minister toonde zich zeer enthousiast over het initiatief en sprak de hoop uit dat Cargohopper niet bij een stad blijft maar op meer plaatsen in het land gaat rijden.

Initiatiefnemer Jacques van der Linden kreeg van gedeputeerde drs. Wouter de Jong van Provinciale Staten van Utrecht een grote cheque ontvangen met daarop een stimuleringsbedrag van 160.000 euro. Het geld is toegekend door de Provincie vanuit de mogelijkheden die er zijn, bedrijven te ondersteunen vanuit hun duurzaamheids fondsen. Cargohopper krijgt het bedrag om het systeem nog verder te verduurzamen. Daarbij moet gedacht worden aan: het bieden van praktijk ervaringswerkplekken, het delen van kennis, het optimaliseren van de routeplanning, het gebruik van zonne-energie, het stimuleren van de integrale ketenbenadering door het meenemen van retourlogistiek, het inzetten van auto’s op aardgas voor het aanvoeren van de goederen naar het overslagpunt en het vastleggen van alle leerervaring in een publicatie.

In zijn dankwoord toonde initiatiefnemer Jacques van der Linden zich blij verrast. Maar tevens benadrukte hij dat het geld inderdaad alleen gebruikt gaat worden voor de verdere uitbouw en verfijning van Cargohopper als totaal concept. “Tenslotte is het uiteindelijk doel er voor te zorgen dat er meer Cargohoppers gaan rijden in Utrecht en er elders ook dit soort ketens worden opgezet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer