DPD gaat rijden met elektrische Volta • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DPD gaat rijden met elektrische Volta

Pakketvervoerder DPD gaat als eerste vervoerder rijden met de elektrische Volta truck. Dat gaat gebeuren vanaf het eerste kwartaal van 2021, in de Ultra Low Emission Zone in Londen.

Olly Craughan van DPD bevestigt het partnerschap tussen Volta en DPD: “DPD Group UK Ltd kondigt met genoegen een proef aan van de 16 tons Volta Zero voor 2021.  Het voertuig past uitstekend in onze Urban Logistics strategie; en het feit dat het het meest duurzame bedrijfsvoertuig is, is ook een fantastische prestatie, en weerspiegelt onze eigen strategie om de leider in het Verenigd Koninkrijk te zijn op het gebied van duurzaam vervoer.”

Rob Fowler, Chief Executive Officer van Volta Trucks: “De Volta Zero is speciaal ontworpen om pakketten en vracht te leveren op locaties in de binnenstad waar de uitdagingen op het gebied van luchtkwaliteit en geluidshinder het grootst zijn. De Volta Zero is dan ook perfect geschikt voor de distributie-eisen van DPD binnen de strikte Ultra Low Emission Zone van Londen. Het leveren van pakketten aan klanten in het centrum van Londen kan  op een schone en efficiënte manier. De Volta Zero is ook veel veiliger voor de voetgangers en andere weggebruikers in de stad dan andere grote vrachtwagens, dankzij het ontwerp van de cabine dat de chauffeur een aanzienlijk beter zicht biedt. Zijn volledig elektrische aandrijving biedt ook een bijna stille werking, wat betekent dat DPD de Volta Zero in het centrum van Londen ook ‘s nachts zal kunnen gebruiken.”

Eén reactie op “DPD gaat rijden met elektrische Volta

  • Willie 13

    Dan alleen nog de vraag of met zo’n dure truck er nog een economisch verdienmodel model voorhanden is…..het zelfde als een enkele chinese lijnbus die al meer dan 650000 euro kost… daar kun je toch geen verdienmodel meer op maken……wie houd nu wie voor de gek….?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer