Ga naar hoofdinhoud

Groningen gooit binnenstadregels overhoop

Ondernemers en bedrijven in de gemeente Groningen moeten in 2022 rekening houden met diverse veranderingen. Zo wil de gemeente het venstertijdengebied voor laden en lossen in de binnenstad uitbreiden. De venstertijden gaan gelden voor alle straten binnen de Diepenring en bij winkelgebied De Westerhaven. Dit betekent dat vracht- en bestelverkeer hier in 2022 na de ochtend niet meer mag rijden. Ook komt er een nieuw ontheffingenbeleid en vindt in 2025 de invoering van de zero-emissiezone plaats. Hierdoor mogen er vanaf begin dat jaar geen voertuigen met CO2-uitstoot meer in de zone komen. Dat meldt Evofenedex.

Naast deze aanpassingen in de lokale wet- en regelgeving, wordt nog steeds gewerkt aan de infrastructuur rondom de stad (ring Groningen). De verwachting is dat deze werkzaamheden en de daarmee gepaarde overlast tot in het voorjaar van 2022 zullen duren. De werkzaamheden starten vanaf 11 februari 2022 en duren naar verwachting 13 weken.

Iedereen die van, naar of via Groningen rijdt, zal de onvermijdelijke verkeersoverlast merken. Alle bedrijven, organisaties en instellingen in de stad moeten daarom volgens de gemeente maatregelen nemen om in de bovengenoemde periode fors minder verkeer te laten rijden. De verkeersmodellen laten zien dat er per dag 80.000 auto’s minder op het hele wegennetwerk van Groningen nodig zijn om te zorgen voor voldoende doorstroming.

Om bedrijven te informeren over de gevolgen van alle veranderingen worden op donderdag 23 en donderdag 30 september in en rond de gemeente Groningen 2 webinars gehouden. Deskundigen vertellen daar meer over de plannen die de komende maanden worden uitgevoerd. Ondernemers kunnen in de webinars direct vragen stellen. De webinars worden georganiseerd door evofenedex in samenwerking met de gemeente Groningen (Groningen Bereikbaar) en Transport en Logistiek Nederland. Belangstellenden kunnen zich hier eenvoudig aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer