Ga naar hoofdinhoud

Nieuw distributieconcept Brabantse binnensteden

Green City Distribution is weer een nieuwe partij in de Brabantse stadsdistributiemarkt. Het bedrijf gaat pakjes, pallets en rolcontainers afhalen en bezorgen in de vijf grote gemeenten van Noord-Brabant. Deze maand wordt gestart met een pilot in Tilburg. Dat meldt Logistiek.nl.

stadsdistributieOok logistiek dienstverleners Van Maanen en Versteijnen Logistics zegden hun medewerking toe en doen mee met de proef. De tweede stad waar het concept wordt uitgerold staat gepland voor oktober dit jaar. Green City Distribution (GCD) heeft de ambitieuze doelstelling om in een tijdbestek van drie tot vijf jaar 50 steden te gaan bedienen. “Waarin de aanpak van Green City Distribution verschilt met andere concepten is dat we werken met uniforme systemen. Hierdoor kan iedere stad snel worden aangesloten”, aldus Roel Menheere, een van de oprichters van GCD.

GCD heeft een franchiseconcept ontwikkeld waardoor het mogelijk wordt om snel andere steden aan te sluiten. Het franchiseconcept bestaat uit een webbased applicatie (plug & play) en bijhorende scanapparatuur waardoor de nieuwe toetredende stad snel kan worden aangesloten.

In eerste instantie richt GCD zich op de grote vervoerders en leveranciers in Nederland. Met vier klanten heeft het bedrijf nu voldoende volume wat door bundeling minder vervoersbewegingen en stops in de binnenstad gaan opleveren. Op dit moment is GCD bezig met de interfaces met de IT systemen zodat deze maand nog met de pilot kan worden gestart. In het tweede jaar wil GCD zich gaan richten op specifieke services zoals warehousing, het verplaatsen van aankomstadres naar GCD, orderpicking, ompakken en verzendservices.

Beide oprichters, Roel Menheere en Patrick in’t Ven, hebben bijna 20 jaar ervaring in fijnmazige (stads)distributie. In maart dit jaar besloten ze om GCD op te richten. In’t Ven is zelfstandig ondernemer van P&M Express, een organisatie met 65 voertuigen. Menheere was tot twee jaar geleden marketing & sales director bij DHL/Selektvracht en heeft daarvoor bij Van Gend & Loos diverse lijn- en staffuncties bekleed. De laatste twee jaar heeft hij gewerkt als zelfstandig logistiek consultant en zich toegelegd op groene stadsdistributie.

Bron: Logistiek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer