Ga naar hoofdinhoud

Sociale werkers bevoorraden centrum Zutphen

Sociaal werkvoorzieningschap Delta neemt vanaf eind oktober in Zutphen een deel van de bevoorrading van de winkels in de binnenstad over. Dat meldt De Stentor. Daarmee is weer een nieuw initiatief van binnenstadbevoorrading geboren.

stadsdistributie_logistiekVrachtwagens van aan het project deelnemende bedrijven (vervoers, winkeliers) rijden door dit project niet meer door tot aan de drempel van een winkel, maar naar de vestiging van Delta op bedrijventerrein De Mars. Daar worden de artikelen overgeladen in een elektrisch mini-autootje waarmee een Delta-medewerker vervolgens naar het stadscentrum rijdt.

Delta-directeur Walter Cantrijn: “Op deze manier kun je opstoppingen tegengaan die ontstaan bij de bevoorrading van winkels als zich tegelijkertijd grote vrachtwagens in de binnenstad begeven. Wij bieden een veilig en milieuvriendelijk alternatief.”

Cantrijn ziet niet dat op korte termijn ketens als Hema en Blokker al van de diensten van Delta gebruik gaan maken. “We mikken in eerste instantie op kleine winkels in de non-foodsector, zoals modezaken.”

Wethouder Marieke Schriks is enthousiast en heeft Delta ontheffing verleend voor het rijden in het voetgangersgebied buiten de zogeheten venstertijden waaraan vrachtwagenchauffeurs zich moeten houden.

Bron: De Stentor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer