Ga naar hoofdinhoud

Zeg tegen Amsterdam wat je vindt van de zero-emissiezone

Van 11 september tot en met 23 oktober 2023 is het mogelijk te reageren op het ontwerpverkeersbesluit nul-emissiezone bestel- en vrachtauto’s van de gemeente Amsterdam.

Met de Uitvoeringsagenda Uitstootvrije Mobiliteit Amsterdam 2023-2026 zet Amsterdam een nieuwe, belangrijke stap om het verkeer en vervoer in de stad uitstootvrij te krijgen.

Invoeren uitstootvrije zone voor bestel- en vrachtauto’s vanaf 2025

Vanaf 1 januari 2025 moeten alle nieuwe bestel- en vrachtauto’s die binnen de Ring A10 in Amsterdam rijden, uitstootvrij zijn. Nieuwe auto’s zijn bestel- en vrachtauto’s die vanaf 1 januari 2025 op kenteken worden gezet. Bestelauto’s op fossiele brandstof (diesel, benzine, LPG en aardgas, ook hybride) mogen vanaf 1 januari 2025 niet meer binnen de Ring A10 rijden.

Alleen bestel- en vrachtauto`s die elektrisch of op waterstof rijden, mogen na 1 januari 2025 nog de uitstootvrije zone in. Voor een aantal bestaande bestel- en vrachtauto’s gelden overgangsregelingen, waardoor deze een paar jaar langer toegang tot het gebied binnen de Ring A10 behouden.

Op dit moment is er al een milieuzone binnen de Ring A10 voor bestel- en vrachtauto’s. De gemeente  verwacht dat de uitstootvrije zone dezelfde omvang krijgt als de huidige milieuzone in Amsterdam (zie kaart).

Reageren

Van 11 september tot en met 23 oktober 2023 kunt u reageren op het ontwerpverkeersbesluit nul-emissiezone bestel- en vrachtauto’s. U doet dit online, per post of mondeling. Op de website zijn ter informatie diverse stukken in te zien.

Online

Geef uw reactie

Per post

Onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpverkeersbesluit nul-emissiezone bestel- en vrachtauto’s Amsterdam 2025′ stuurt u uw reactie naar:

College van burgemeester en wethouders van Amsterdam
t.a.v. Ruimte en Duurzaamheid, Team Uitstootvrije Mobiliteit
Postbus 2758
1000 CT Amsterdam

Mondeling

U kunt uw reactie mondeling geven tijdens een van de inloopavonden die in september en oktober worden georganiseerd. Inloop is tussen 17.00 – 20.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer