Sterke daling vacatureaanbod • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Sterke daling vacatureaanbod

De dalende trend van de afgelopen maanden zet door, het vacatureaanbod bereikte in november het laagste punt in ruim twee jaar, zo blijkt uit cijfers van de Monster Employment. De Index daalde in november – met 8 punten – voor de zevende achtereenvolgende maand. De sectoren hospitality & toerisme en transport & logistiek vertoonden de grootste daling.

Chauffeur_scania“De neergaande Index van de afgelopen zeven maanden geeft de gevolgen van de wereldwijde financiële crisis op de arbeidsmarkt duidelijk weer”, zegt Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. “De invloed is direct merkbaar binnen de financiële dienstverlening maar ook sectoren als transport & logistiek en horeca & toerisme ondervinden de gevolgen. Echter, als we kijken naar de lage werkloosheid in Nederland en de situatie in andere landen dan lijkt het hier op het moment nog relatief goed te gaan.”

De sector gezondheidszorg & sociaal werk is de enige sector die een toename in het online vacatureaanbod liet zien. De Index steeg in deze sector met 6 punten naar 244. De Index voor de sectoren bouw en techniek bleef in november onveranderd. De sector hospitality & toerisme liet met een afname van 32 punten ten opzichte van oktober de grootste daling van het aantal online vacatures zien. Ook de Index voor transport, post & logistiek daalde met 25 punten aanzienlijk. Vergeleken met november vorig jaar staat deze sector nu 69 punten lager. Verder nam het online vacatureaanbod voor de financiële dienstverlening (-21), HR (-20) en onderwijs & training (-19) in november ten opzichte van oktober ver af. Na transport, post & logistiek zijn de sectoren HR (-68) en administratief & organisatie (-66) de grootste dalers vergeleken met november vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer