Ga naar hoofdinhoud

Studie naar snelweg A80

De provincie Utrecht doet momenteel onderzoek naar een nieuw aan te leggen snelweg tussen de A2 en Schiphol. Deze weg zou de bestaande N201 vervangen. De verbinding tussen de A2 en Schiphol is een belangrijke weg voor chauffeurs die vanuit Utrecht en het zuiden van Nederland naar de bloemenveiling in Aalsmeer of naar Schiphol rijden.

N201De studie vloeit voort uit het idee om het toekomstige aquaduct onder de Amstel bij Uithoorn vierbaans te maken in plaats van tweebaans. Het Noord-Hollandse deel van de omlegging van de N201 tussen Aalsmeer en Uithoorn wordt namelijk al vierbaans aangelegd. Verder wordt het in de regio Schiphol steeds drukker. De luchthaven groeit, evenals Aalsmeer en Amstelveen, die plannen hebben voor duizenden nieuwe huizen.

Tegelijkertijd willen de inwoners van Vinkeveen de N201 ondertunneld hebben onder hun dorp. Maar deze langekoesterde wens zal vooralsnog niet in vervulling gaan. Wel kijkt de provincie naar hoe de weg er over twintig of dertig jaar uit kan zien. Het aanleggen van een nieuwe snelweg is hierbij ook een optie.

De N201 loopt van Hilversum naar Haarlem. Enkele tientallen jaren geleden was er al een plan voor een snelweg op het traject tussen Hilversum en Schiphol, de ‘rijksweg A80’. De N201 loopt momenteel middendoor Vinkeveen, schampt Mijdrecht, gaat dwars door Uithoorn en kan het huidige verkeersaanbod op veel plaatsen niet meer aan.

 Bron: AD & Truckstar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer