Ga naar hoofdinhoud

TEUN leegt containers automatisch

Een van de kandidaten voor de Logistica Award 2009 is een systeem dat automatisch los gestapelde goederen uit containers haalt en stapelt of palletiseert. De gebruiker betaalt per geloste container.

Volgens de fabrikant kan men met het apparaat 30 procent of meer aan kosten besparen te opzichte van de gebruikelijke wijzen van lossen van containers. Het systeem TEUN lost de ‘floor loaded’ containers volautomatisch met behulp van de laad- en losmachine PIQR. De PIQR haalt niet alleen de lading zorgvuldig en foutloos uit de container, hij kan deze lading ook palletiseren, omwikkelen met folie, voorzien van RFID tags of barcode labels en in het wms van de gebruiker inboeken. De PIQR is voorzien van een slim vision-systeem dat  precies ziet in welke positie de dozen in de container staan. Vaak staan deze na het transport scheef of liggen ze zelfs op hun kant. De PIQR pakt ze desondanks foutloos op. Dankzij het camerasysteem kan het complete losproces bovendien op video worden vastgelegd; dat kan in geval van verdwijning of beschadiging van goederen van belang zijn voor de verzekering. Menselijke toezichthouders zijn hierdoor ook niet meer nodig. Dankzij dit zelfde vision-systeem kan de PIQR zelfs de douane-controle op afstand laten plaatsvinden. Verder heeft de robot PIQR geen last van gassen. Als de container ontgast moet worden, zal TEUN ook dit ook professioneel en milieuvriendelijk (laten) uitvoeren.
De gebruiker hoeft niet te investeren in de relatief dure PIQR laad- en losrobot. Hij neemt slechts het concept af en betaalt per geloste container. Op 11 november wordt in Utrecht bekend gemaakt of TEUN daadwerkelijk de Logistica Award 2009 heeft gewonnen.
Bron: TEUN

teunteun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer