Ga naar hoofdinhoud

TLN: ‘Blokkades boeren zijn onaanvaardbaar’

“Protestacties van landbouwondernemers waarvan een grote groep andere hardwerkende ondernemers regelrecht slachtoffer zijn, kunnen niet door de beugel. Zeker niet in deze tijd. Ik begrijp natuurlijk heel goed dat de boeren óók opkomen voor hun bestaan, maar het kan niet de bedoeling zijn dat ze daarmee andere ondernemers in de wielen rijden. Door met trekkers wegen of bedrijven te blokkeren treffen ze onze transportbedrijven die al zwaar zijn getroffen door de economische crisis en die bovendien voor ons allemaal in touw zijn. Dat is onaanvaardbaar.” Dat zegt voorzitter Elisabeth Post van branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN) als reactie op de aankondiging van Farmers Defence Force van een landelijke actiedag op woensdag 22 juli.

De actiegroep heeft mensen opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken. Post: “Onze chauffeurs en transporteurs verdienen hun geld beroepsmatig op de weg, zij hebben niet de luxe om thuis te werken. Velen zijn in de afgelopen periode tot drie keer toe hard getroffen: na de problematiek van PFAS en stikstof sloeg de coronacrisis toe. Voor overheidsregelingen kwam een fors deel niet in aanmerking. Het kan toch niet zo zijn dat juist zij door deze demonstraties nu opnieuw worden gedupeerd.”

Elisabeth Post, voorzitter TLN

Post begrijpt de positie van de agrarische sector en onderschrijft nadrukkelijk het recht op protest. “Wij willen absoluut niemand het recht om te demonstreren ontzeggen, maar als in deze tijd van economische malaise acties ten koste gaan van mede-ondernemers, kom ik echt in het geweer. Als daardoor ook de bevoorrading van Nederland in gevaar komt, vind dat de veiligheidsregio’s in zouden moeten grijpen.’ Dat gebeurde al eerder toen acties met trekkers de openbare orde verstoorden en hulpdiensten door blokkades hun werk niet konden doen. ‘Transportondernemers zijn van vitaal belang voor de bevoorrading van Nederland en moeten ongehinderd van A naar B kunnen rijden”, aldus de TLN-voorzitter.

2 reacties op “TLN: ‘Blokkades boeren zijn onaanvaardbaar’

  • Wilco

    De transportbedrijven zouden maar eens gezamenlijk met de boeren een vuist maken…. maar die transporteurs gunnen elkander het verlies nog niet eens. Maar wel al decennia janken.

  • Jack

    Vertragen en uitstel van cao onderhandelingen zijn ook onaanvaardbaar maar dat mag volgens deze organisatie en gelijk erbij zeggen dat we loon moeten matigen in de transportsector ,zolang TLN niet serieus wil onderhandelen mogen de boeren van mij staken liefst alles plat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer