Ga naar hoofdinhoud

TLN en KNV gaan samenwerken

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) willen verregaand gaan samenwerken. Dat hing al jaren in de lucht, maar donderdag ondertekenden de organisaties een intentieverklaring met die strekking. In de komende maanden zal worden onderzocht op welke wijze de samenwerking vorm moet krijgen. Ook een fusie behoort tot de mogelijkheden.

TLN en KNV gaan intensief samenwerkenBeide voorzitters tonen zich enthousiast over de samenwerking. “De sector is gebaat bij een actieve en geconcentreerde vertegenwoordiging en een betere samenwerking binnen de branche”, aldus Alexander Sakkers, voorzitter van TLN. KNV-voorzitter Willem Heeren: “Deze bundeling van krachten stimuleert de ontwikkeling van een innovatief en duurzaam vervoerssysteem.”

Bijzonder aan deze intentieverklaring is dat niet alleen gekeken wordt naar samenwerking op het gebied van goederenvervoer, maar ook hoe de belangen van personenvervoer in een dergelijke samenwerking vorm kunnen krijgen. In tegenstelling tot wat (ook hier) eerder werd gemeld, wordt zelfs een fusie niet uitgesloten. TLN en KNV maken zich sterk voor het beroepsgoederenvervoer. TLN heeft bijna 6000 leden, ongeveer 50 procent van het totaal aantal transportondernemingen in ons land.

KNV behartigt de belangen van ruim een honderdtal weg- en spoorvervoerders die ongeveer 30 procent, respectievelijk 100 procent, van de markt bedienen. Daarnaast behartigt KNV de belangen van het personenvervoer (touringcar en taxi) en faciliteert samenwerking in de openbaarvervoerssector. 

TLN en KNV gaan intensief samenwerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer