TLN opgetogen: samenwerking leidt tot aanhouding ‘rijdende rovers’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TLN opgetogen: samenwerking leidt tot aanhouding ‘rijdende rovers’

Afgelopen maandag is in Boekarest een groep Roemenen aangehouden die verantwoordelijk lijken te zijn voor ladingdiefstallen in de vorm van rijdende berovingen. Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) verzamelde in de afgelopen maanden informatie van zijn leden en zette dit door naar de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie. TLN benadrukt dat deze aanpak het resultaat is van gerichte inzet door politie en Openbaar Ministerie en de intensivering van de samenwerking met TLN, waarbij partijen vroegtijdig informatie uitwisselden.

TLN benadrukt het belang voor chauffeurs om alert te zijn op bijvoorbeeld personenauto’s die voor de vrachtauto gaan rijden en daarmee dwingen om snelheid te verminderen. Het is van belang om te zorgen dat de vrachtauto blijft rijden en direct 112 te bellen. Probeer zo mogelijk het kenteken te noteren van de personenauto die vaart mindert voor de vrachtauto.

Het is van groot belang dat het hoofdwegennet in Nederland veilig is. Nederland heeft met de positie van ‘gateway to Europe’ zijn verantwoordelijkheid te nemen en dient te zorgen voor een veilige infrastructuur, inclusief voldoende en veilige parkeerplaatsen gelegen langs het hoofdwegennet. TLN pleit daarom voor het toepassen van technologische oplossingen zoals ‘sensing’ (sensornetwerken met slimme camera’s) die een substantiële bijdrage leveren aan de veiligheid. Door de inzet van een sensornetwerk worden meerdere vormen van criminaliteit bestreden zoals mobiel banditisme, ladingdiefstallen, drugssmokkel, mensenhandel en -smokkel, heling en het illegaal dumpen van afval. Afwijkende en verdachte gedragingen kunnen ‘real-time’ worden gemonitord met een netwerk van slimme camera’s.

De afgelopen jaren dook het fenomeen ‘rijdende beroving’ steeds vaker op. In Nederland werd eerder een Roemeense bende die dezelfde methode hanteerde, vrijgesproken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer