Ga naar hoofdinhoud

TLN wil Nordrhein Westfalen overtuigen van nut ecocombi

TLN en EVO hebben dinsdag uitgebreid gesproken met de Minister van Transport van Nordrhein Westfalen, Harry Voigtsberger. Samen met voorman Wientjes van VNO-NCW, hebben Alexander Sakkers (TLN) en Machiel van der Kuijl (EVO) een wensenlijstje aan de minister meegegeven. Hoog op de agenda stond de ecocombi.

LZVNaast versnelde doortrekking van de Betuweroute, stond de Duitse proef met de ecocombi en de parkeerproblematiek op de agenda. NRW doet niet mee met de ecocombiproef. Naast het algemeen bepleiten van een pilotproject tussen NL en NRW , hebben TLN en EVO nadrukkelijk aandacht gevraagd  voor de specifieke situatie rondom de veiling Rhein-Maas in Herongen, net 1 km over de grens met Nederland. Doordat de veiling Flora Holland Venlo in 2011 gefuseerd is met 2 kleine Duitse veilingen en naar Herongen is verplaatst, ontstaat nu de merkwaardige situatie dat ecocombi’s niet meer ingezet kunnen worden, omdat de veiling zich net over de grens bevindt. TLN en EVO hebben de minister laten zien welke forse milieubesparingen toelating van ecocombi’s naar de veiling met zich meebrengt. Hoewel de Minister benadrukte geen toezeggingen te doen, wilde hij wel naar deze situatie kijken. TLN en EVO zien dit aanknopingspunt als mogelijkheid om met de Minister hierover in gesprek te blijven. 

Voorts is gesproken over de toenemende parkeerplaatsenproblematiek en het soms noodgedwongen moeten parkeren op de vluchtstrook in NRW. 

TLN en EVO zeggen terug te kijken op een goed gesprek met de Minister om de banden met de belangrijke deelstaat NRW weer aan te halen.

Bron: TLN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer