Ga naar hoofdinhoud

“Trage afwikkeling schade Hollandse Brug”

De Hollandse Brug is alweer een tijdje open, maar veel transporteurs wachten nog steeds op de vergoeding van de geleden schade door de lange sluiting. De afwikkeling van de schade duurt veel te lang, vindt de D66-fractie van Almere. Dat meldt de Almare.

hollandse brugIn oktober 2007, circa vier maanden na de afsluiting van de Hollandse Brug voor vrachtverkeer, maakte de minister van Verkeer en Waterstaat bekend dat een speciale commissie zich ging buigen over de schade die het bedrijfsleven leed door de werkzaamheden aan de brug. D66-woordvoerder Arjan Dokman vertelt dat er sinds die tijd niet veel lijkt te zijn gebeurd: “Een behoorlijk aantal bedrijven heeft schade geleden door de afsluiting van de brug, simpelweg omdat ze dagelijks vele kilometers moesten omrijden. De schade is aanzienlijk, in totaal wordt er gesproken over zo’n 20 miljoen euro. Toch heeft slechts één bedrijf tot nu toe een voorschot gekregen, van minder dan de helft van de daadwerkelijk geleden schade.” Volgens Dokman werkt de schadecommissie traag en stroperig. TLN heeft tegenover Dokman bevestigd dezelfde ervaringen te hebben. “Ook daar regent het klachten over de traagheid van de schadecommissie, en weet men dat veel ondernemers aanhikken tegen een schade van soms vele tonnen”, aldus Dokman.

D66 Almere heeft inmiddels bij het gemeentebestuur aan de bel getrokken, en gevraagd om actie in de richting van de rijksoverheid. Dokman: “Ook veel Almeerse bedrijven hebben te maken met schade door de afsluiting van de Hollandse Brug. Transportbedrijven, maar ook ondernemers die transport inhuren om hun goederen over de brug te brengen. Velen krijgen van hun vervoerder de rekening voor het omrijden gepresenteerd, door de trage schade-afwikkeling ontstaat nu een soort domino-effect.”

Bron: De Almare

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer