Ga naar hoofdinhoud

Transics fleetmanagement voor Hödlmayr

Transics International, leverancier van fleetmanagementsystemen en onderdeel van Wabco, heeft een grote deal gesloten heeft met het Oostenrijkse Hödlmayr International, topspeler in autotransport en -logistiek met vestigingen in 16 West- en Oost-Europese landen. Transics zal Hödlmayr International’s volledige vloot van meer dan 610 autotransportvoertuigen uitrusten met zijn toonaangevende fleetmanagementsysteem (FMS). Op die manier zal het de onderneming helpen de veiligheid en operationele efficiëntie van de vloot verder te verbeteren.

WABCO_Hödlmayr_InternationalTransics zal de voertuigen van Hödlmayr upgraden met geavanceerde TX-SKY-boordcomputers, mobiele apps voor activiteiten buiten de cabine en oplossingen voor documentenbeheer. Transics zal ook zijn webgebaseerde TX-CONNECT-backofficeplatform installeren, voor het efficiënt beheren van trucks, chauffeurs en cargo. Verwacht wordt dat de volledige vloot van Hödlmayr International de Transics-oplossingen aan boord zal hebben tegen het eerste kwartaal van 2016. De installatie zal zowel plaatsvinden bij geselecteerde vestigingen van Hödlmayr als bij Transics- en WABCO-gecertificeerde servicepartners.

“Na een periode van uitgebreid testen en evalueren, hebben we beslist onze volledige vloot van commerciële voertuigen uit te rusten met Transics’ pakket van geavanceerde oplossingen voor vlootbeheer”, aldus Markus Formann, hoofd Corporate Purchasing and Fleet Management bij Hödlmayr International. “De Transics-systemen zijn vlot te integreren met onze bestaande software en dankzij hun grote flexibiliteit en aanpasbaarheid perfect af te stemmen op onze businessnoden van vandaag en voor de toekomst. Het uitgebreide dienstennetwerk van Transics en WABCO is bovendien een grote troef bij het blijven verzekeren van de performantie van onze vloot over heel Europa.”

“Dankzij de strategische overname van Transics in 2014 kunnen we klanten het beste van twee werelden bieden: Transics’ fleetmanagementoplossingen en WABCO’s expertise rond commerciële voertuigsystemen en uitgebreide dienstennetwerk”, aldus Nick Rens, WABCO President, Trailer Systems, Aftermarket and Off-Highway Division. “Dit grote contract bewijst dat Transics zeker in staat is zijn positie op de Europese markt verder uit te breiden.”

Dankzij de Transics-oplossingen zal Hödlmayr International zijn volledige vloot in realtime kunnen opvolgen, met alle informatie rond de locaties, routes, snelheden en vertragingen om sterke operationele beslissingen te nemen. Het systeem registreert ook gegevens rond het rijgedrag van de chauffeurs zoals remmen, overdreven snelheid, signalisering en uitwijkmanoeuvres. De Transics-oplossing zorgt hiermee voor een directe link tussen de trucks, chauffeurs en de backoffice van Hödlmayr. Het FMS-aanbod is bovendien naadloos te integreren met de eigen transportbeheersoftware van Hödlmayr International.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer