Transportbedrijf Bakker is failliet • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Transportbedrijf Bakker is failliet

Transportbedrijf Bakker in Roden is failliet. Het bedrijf, met 48 medewerkers, had eerder al surséance van betaling gekregen. Het meeste personeel wacht ontslag.

Van Smeden / Bakker Transport Roden is faillietDat meldt Dagblad van het Noorden. Acht tot tien medewerkers kunnen naar verwachting aan de slag bij transportbedrijf Koopman uit Drachten. Volgens curator S. Rissik zijn er afspraken gemaakt over de overname van een deel van de activiteiten van Bakker door deze onderneming. Bakker voerde ook transport uit onder de naam Van Smeden Transport, onder meer voor het ook in Roden gevestigde Villeroy & Boch.

Koopman heeft beloofd ‘met een menselijk oog’ naar de invulling van die banen te kijken, zodat de meest schrijnende gevolgen van het massa-ontslag worden opgelost. Voor de andere medewerkers is het nieuwe mobiliteitscentrum voor transport van de UWV aan de slag. Een belangrijk deel van het personeel werkt al heel lang bij het bedrijf. Enkele medewerkers stonden op het punt vervroegd uit te treden.

Bakker kon al geruime tijd niet meer aan de betalingsverplichtingen voldoen. Het personeel heeft dit jaar nog geen loon gekregen, de belastingdienst verwachtte nog een half miljoen euro. De banken hebben de kredietkraan dicht gedraaid omdat aflossingen achterwege bleven. Het Roder bedrijf reed voor een aantal grote bedrijven, die te maken hebben gekregen met dalende omzetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer