Ga naar hoofdinhoud

Transporteurs uiterst kritisch over Euromax

Transporteurs van containers zijn uiterst kritisch over de nieuwe containerterminal Euromax in Rotterdam. Er zijn veel technische problemen die leiden tot veel te lange wachttijden, zeggen ze in Nieuwsblad Transport.

Euromax containerterminalHet zou gaan om ‘kinderziektes’, maar die duren wel erg lang, vindt bijvoorbeeld commercieel directeur Frans van den Boom van Groenenboom Transport: “Het gekke is dat het direct na de opening allemaal perfect ging, maar dat het nu steeds verder achteruit gaat”, aldus Van den Boom.

Volgens TLN is een dergelijk complex systeem als dat van Euromax nooit helemaal in één keer goed te krijgen, maar ook volgens de branche-organisatie duurt het allemaal erg lang. TLN wijst er wel op dat ECT naar de vervoerders toe heel correct communiceert over de problemen. 

Jan Westerhoud (directeur van ECT) voert ter verdediging aan dat de Euromax-terminal nog in de testfase zit. “In elk geval tot de zomer, al houden we er rekening mee dat we heel 2009 nog moeten blijven testen. We houden het flexibel.”

Lees verder in Nieuwsblad Transport

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer