Ga naar hoofdinhoud

Truck te zwaar beladen met…. wc-papier

Een controle van Antwerpse verkeerspolitie leverde afgelopen weekend een wel heel bijzondere overtreding op. Een lichte truck die staande werd gehouden was met 2.160 kg overbeladen, voor een deel met wc-papier.

Het ‘nieuwe witte goud’ was daarmee goed voor 60 procent overbelading.. De overtreding leverde de chauffeur 1 800 euro boete op, ook de keuring van de vrachtwagen werd ingetrokken. De duizenden rollen moesten door een andere vrachtwagen worden opgepikt.

De politie kreeg veel vragen over hoe het toch mogelijk is dat wc-papier voor overbelading zorgt. In een toelichting zegt de politie: “De lichte vrachtwagen was voorzien van een laadklep, daardoor was het toegelaten laadvermogen beperkt tot een halve ton. Aan 8 kilogram per pak waren er ongeveer 270 pakken WC-papier te veel. De dozen op de foto betreft WC-reiniger (daarom de ADR-stickers), het WC-papier bevindt zich achter de dozen. Deze dozen (zo’n 450 kilogram) vertegenwoordigen ongeveer het volledige toegelaten gewicht, daarom was alle WC-papier achter de dozen te veel gewicht. Het beperkte toegelaten laadvermogen van dit type voertuig valt te verklaren doordat het is toegelaten om dit met een rijbewijs B te besturen, als men zich aan de regels houdt tenminste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer