Twee man veroordeeld voor cokesmokkel naar Groot Brittannië • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Twee man veroordeeld voor cokesmokkel naar Groot Brittannië

De rechtbank uit Arnhem veroordeelt 2 mannen uit Oost-Europa tot 30 maanden gevangenisstraf voor cocaïnesmokkel. Een 26-jarige Albaniër leverde 6 kilo cocaïne af bij een vrachtwagenchauffeur. Deze vrachtwagenchauffeur, een 42-jarige man uit Litouwen, verstopte de drugs in de cabine van zijn vrachtwagen en zou de pakketten vervolgens naar Groot-Brittannië rijden.

De 2 mannen spraken ‘s avonds laat af op een parkeerplaats langs de snelweg bij Kesteren. De man uit Albanië leverde de drugs aan de chauffeur uit Litouwen. De chauffeur kreeg de opdracht de pakketten te verstoppen. De pakketten waren gewikkeld in doorzichtig plastic en zilverkleurig folie. Ze wogen per stuk ongeveer 1 kilo.

De wijze waarop de mannen werden aangestuurd en de manier waarop de drugs in de cabine verstopt zijn is een gebruikelijke manier van opereren bij de uitvoer van drugs over de weg. Ook de manier van verpakken past hierbij. Tijdens de zitting verklaarde 1 van de mannen dat hij dacht dat er tabak in de pakketten zat. Kijkend naar deze combinatie van omvang en gewicht vindt de rechtbank deze verklaring niet geloofwaardig. De rechtbank oordeelt dat beiden mannen de aanmerkelijke kans hebben aanvaard dat zij harddrugs uit Nederland gingen vervoeren.

foto ter illustratie

De rol van de mannen was onmisbaar binnen deze drugssmokkel. Dat rechtvaardigt een forse gevangenisstraf. De rechtbank komt wel tot een lagere straf dan door de officier van justitie is geëist. Hoewel er sprake lijkt te zijn van een behoorlijk georganiseerd verband, krijgt de rechtbank niet de indruk de mannen leidende rollen hebben gespeeld in het geheel. De mannen lijken te zijn aangestuurd door anderen die zelf niet het risico wilde lopen om gepakt te worden met deze lading.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer