Ga naar hoofdinhoud

Uitbreiding Van den Bosch naar Afrika en Midden-Oosten

Van den Bosch Transporten breidt zijn activiteiten uit naar Afrika en het Midden-Oosten. De afgelopen jaren wist de bulkvervoerder al een sterke positie te verwerven op de Afrikaanse markt. Met ingang van september opent de logistiek dienstverlener een nieuwe vestiging in Dubai en begin volgend jaar start Van den Bosch een tankcleaning in Ghana. Ook wordt de vloot opnieuw uitgebreid met vijfhonderd 20FT ISO-tankcontainers.

VandenBosch Afrika Midden oosten

“De uitbreidingen zijn een gevolg van de groeiende vraag naar deep sea-transportactiviteiten”, verklaart directeur Peter van den Bosch. “We merken dat steeds meer Europese bedrijven hun vizier richten op groeimarkten als Afrika en het Midden-Oosten. Daardoor is de vraag naar deep sea-bulktransport in een stroomversnelling geraakt.”

Nieuwe tankcontainers

Van den Bosch Transporten speelde in op de globalisering en wist een forse groei door te maken. “Onze hele onderneming is veranderd”, benadrukt Van den Bosch. “Het aantal containers is de afgelopen jaren gegroeid van enkele honderden naar ruim vierduizend. Zo’n negentig procent van onze activiteiten is internationaal transport en we maken gebruik van terminals over de hele wereld.” Onlangs heeft Van den Bosch opnieuw geïnvesteerd in vijfhonderd nieuwe 20FT ISO-tankcontainers. “Daarmee willen we onze deep sea-activiteiten verder ontwikkelen met een focus op Afrika en het Midden-Oosten.”

Groeimarkt Afrika

Op de Afrikaanse markt heeft de bulkvervoerder inmiddels een sterke positie verworven. “Wij geloven in de potentie van Afrika en willen deze groeimarkt verder ontwikkelen”, aldus Van den Bosch. “Samen met onze relaties hebben we de afgelopen jaren de eerste transportstromen van Europa naar Afrika opgezet en inmiddels verzorgen we op grote schaal containertransporten tussen beide continenten. Bovendien zijn vorig jaar ook de eerste stromen binnen Afrika opgezet en hebben we een groot partnernetwerk opgebouwd.”

Tankcleaning in Ghana

Begin 2016 breidt Van den Bosch Transporten zijn Afrikaanse activiteiten verder uit met een tankcleaning in Tema, Ghana. “Volumes tussen Europa en Afrika zijn groeiende doordat we verladers weten te overtuigen vloeistoffen niet in kleinverpakking maar in ISO-tanks te verschepen”, legt Van den Bosch uit. “Dat biedt vele voordelen op het gebied van onder meer handling, heating en besparing op de verpakkingskosten. Met een eigen tankcleaning kunnen we bestaande transportstromen makkelijker aan elkaar koppelen en zo helpen we lokale bedrijven de overstap te maken naar bulktransport.”

Vestiging in Dubai

Van den Bosch gaat nog een stap verder. Met ingang van september 2015 opent de bulkvervoerder een nieuwe vestiging in Dubai. “Net als in Afrika zien we groeiende mogelijkheden in het Midden-Oosten”, besluit Van den Bosch. “Vanuit deze nieuwe vestiging willen we beide markten verder tot ontwikkeling brengen. Dubai ligt op het kruispunt van drie continenten en is voor ons de ideale locatie om onze mondiale transportactiviteiten verder uit te bouwen met een focus op Europa, het Midden-Oosten en Afrika.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer