Vacaturedaling neemt sterk af • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vacaturedaling neemt sterk af

In februari is het online vacatureaanbod slechts licht gedaald. Dat is opmerkelijk, want de afgelopen maanden nam het aantal vacatures fors af. De Monster Employment Index nam in totaal met twee punten af. De vacatures in de transportsector daalden met 6 punten.

Chauffeur_scania“De lichte daling van de Index is een duidelijke afzwakking van de neerwaartse lijn van de Index, zeker na de scherpe daling van de Index in januari. De ontwikkeling van de Index komt overeen met de verwachtingen van het CPB wat betreft de dalende werkgelegenheid en een stijgende werkloosheid die kan oplopen tot bijna 9 procent in 2010”, analyseert Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. “Ondanks de dalende lijn vertoont de Index ook lichtpuntjes zoals de ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg, financiële dienstverlening, de juridische sector en nog zes sectoren. Deze onttrekken zich momenteel aan de negatieve tendens.”

Ondanks de lichte daling blijft het aanbod van online vacatures in de sector ‘Transport, Post, Logistics op de Monster Employment Index zorgelijk. In november vorig jaar stond de index op 251, in december op 221, in januari op 177 en nu dus op 171. Dat is precies de helft minder dan in juni vorig jaar, toen de index op 342 stond.

De pogingen om overbodig personeel voor de transportsector in Nederland te behouden door inzet van het Mobiliteitscentrum Transport lijkt vooralsnog succesvol. Momenteel staan er
55 vacatures op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer