Ga naar hoofdinhoud

Van Huët neemt glas Interliner over

Van Huët Glass Logistics heeft met terugwerkende kracht vanaf 1 januari de glasactiviteiten van het in ernstige moeilijkheden verkerende Interliner uit Oostenrijk overgenomen.

Van Huët Glass LogisticsVan Huët, onderdeel van de Emons Group uit Milsbeek, vergroot naar eigen zeggen met deze overname haar aandeel in de specialistische markt van het transport van groot formaat glas per binnenlader. “Binnen de glasindustrie is al jaren een consolidatie van producenten gaande en deze trend zet zich ook door in het transport. De gevolgen van de economische crisis versnellen dit proces”, aldus Bert Strikkers, managing director van Van Huët.

Met de overname van de activiteiten van Interliner vergroot Van Huët haar Interlinercapaciteit tot circa 300 binnenladers en daarmee is zij binnen Europa de nummer 2 in deze nichemarkt.

Van Huët Glass Logistics is een specialist op het gebied van transport en logistiek voor de vlakglasindustrie. Met innovatieve nieuwe concepten als de MaXi-Trailer en Logiglass streeft Van Huët naar een verduurzaming van het transport (reductie van emissies als CO2) en verlaging van de transportkosten, zowel over de weg als intermodaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer