Vanaf 1 juni gelden weer de gewone rij- en rusttijden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vanaf 1 juni gelden weer de gewone rij- en rusttijden

In alle Europese landen gelden vanaf maandag 1 juni a.s. weer de normale rij- en rusttijden. De door de Europese Commissie toegestane uitzondering op de regelgeving vastgelegd in Reg. 561/2006 geldt tot en met 31 mei en wordt niet verlengd.

De afgelopen weken golden er in de Europese lidstaten zeer uiteenlopende regelingen, zegt TLN. Het was daardoor voor internationale ritten bijna onmogelijk te bepalen welke norm van toepassing was, met name voor normen die een langere periode bestrijken. De verwachting is dat handhavers hier rekening mee zullen houden.

In Nederland golden de verruimde rij- en rusttijden vanaf 14 maart, na een brief van minister Van Nieuwenhuizen hierover.

Vanaf 1 juni gelden dus in alle landen weer de gebruikelijke rij- en rusttijdnormen. In uitzonderlijke gevallen kan, indien er zich bijzondere omstandigheden voordoen die van te voren niet bekend waren, een beroep worden gedaan op artikel 12 teneinde een stopplaats te bereiken. De chauffeur moet dan een print-out maken en de reden van de afwijking opschrijven. Of dit gehonoreerd wordt is ter beoordeling van de betreffende handhaver.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer