Ga naar hoofdinhoud

Vanaf 2015 nieuwe duurzame units van Thermo King

Vanaf januari 2015 biedt Thermo King een nieuwe lijn units voor opleggers en zelfaangedreven units voor vrachtwagens aan. Het bedrijf kondigde dat aan op de IAA 2014 die onlangs in Hannover werd gehouden.

Thermo King 2Deze nieuwe units verbruiken minder energie, zijn betrouwbaar en maken gebruik van een koudemiddel van de volgende generatie met een aarde-opwarmingspotentieel dat ongeveer de helft lager is dan dat van het momenteel gebruikte koudemiddel. Tegelijkertijd kan Thermo King via het dealernetwerk klanten helpen die hun huidige units willen ombouwen voor duurzame energiebronnen. In 2016 zal Thermo King dezelfde voordelen aanbieden in de vorm van producten met voertuigaandrijving voor vrachtwagens.

“Wij willen dat transportbedrijven zelf kunnen kiezen hoe en wanneer zij hun ‘carbon-footprint’ verkleinen zonder dat dit ten koste gaat van de efficiëntie, betrouwbaarheid en de productprestaties in het algemeen die zij van Thermo King gewend zijn,” aldus Ray Pittard, directeur van Thermo King Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Wij hebben aanzienlijk geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, testen en de bijbehorende ATP-goedkeuringen om alternatieven voor producten en diensten op de markt te brengen.”

R-452A

Thermo KingVooruitlopend op Verordening F-gassen 2014 van de Europese Unie heeft Thermo King –in nauwe samenwerking met koudemiddelfabrikant DuPont– voor deze alternatieve lijn producten voor transportkoeling gekozen voor R-452A, dat ook bekend is onder de naam DuPont Opteon XP44.

“Sinds de introductie door Thermo King in 1938 heeft de industrie voor transportkoeling altijd klasse A1-koudemiddelen gebruikt die veilig, niet brandbaar en het minst giftig zijn,” vertelt Pittard. “R-452A is bij gebruik in onze producten voor transportkoeling de veiligste en meest milieuvriendelijke oplossing en technisch en commercieel gezien ook haalbaar. Bovendien is het GWP de helft lager dan dat van koudemiddelen die nu in gebruik zijn.”

“De nieuwe lijn Thermo King-producten doet niet onder voor de huidige portfolio en biedt hetzelfde koelvermogen, dezelfde snelle verlaging van de temperatuur en hetzelfde zuinige brandstofverbruik,” aldus Dwight Gibson, adjunct-directeur van Thermo King Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Bovendien kunnen de huidige producten worden omgebouwd voor de nieuwe generatie koudemiddel, wat betekent dat transportbedrijven het rendement op hun investering in de huidige units kunnen vergroten. Deze oplossing is het minst bewerkelijk en leidt tot een lager brandstofverbruik en een lagere uitstoot. Ook blijft de restwaarde van de apparatuur behouden.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer