Ga naar hoofdinhoud

VAT Logistics aan de slag voor Tronox

VAT Logistics heeft een contract met Tronox getekend voor het verzorgen van logistieke activiteiten. Binnen de samenwerking is veel aandacht voor geautomatiseerde transport- en magazijnprocessen. Tronox produceert onder andere titaandioxide, een product dat als witmaker aan verf wordt toegevoegd. 

TronoxHet contract tussen de logistiek dienstverlener en de producent is een verlenging van de samenwerking die beide partijen in 2008 startten. In dat jaar heeft VAT Logistics voor Tronox een dedicated geautomatiseerd magazijn laten bouwen in het Botlekgebied waarin plaats is voor 15.500 pallets. Daarbij werd niet alleen in het distributiecentrum, door middel van geautomatiseerde hoogbouwtrucks en automatische rollenbanen, veel energie gestoken in optimalisatie. Ook werd er gekozen voor twee Automated Guided Vehicles (AGV’s) die dagelijks minimaal 240 en maximaal 270 pallets transporteren tussen de fabriek van Tronox en het magazijn van VAT Logistics. De afstand tussen beide panden bedraagt 350 meter en de AGV’s kunnen drie pallets per enkele reis vervoeren.

Het geautomatiseerde magazijn is 24/7 operationeel. Door het transport tussen de fabriek en het distributiecentrum met AGV’s te verzorgen, heeft VAT Logistics de CO2-uitstoot met 72 procent weten te reduceren. Jaarlijks verhandelt Tronox 100.000 ton titaandioxide in big bags en zakken.

VAT Logistics verzorgt vanuit de Rotterdamse regio ook het vervoer naar de klanten van Tronox, die zich over heel Europa bevinden. Het DC huisvest ook een containerdepot. Dit is in gebruik voor de opslag van containers en stelt de logistiek dienstverlener in staat om de aanvoer naar de loods te optimaliseren.

Aanvullend aan de logistieke werkzaamheden in het Botlekgebied, verzorgt VAT Logistics in haar vestiging op de Maasvlakte alle importhandelingen voor containers ex USA en Australië, zoals de douaneafhandeling en de opslag. Ook geldt dit magazijn als de overflowvestiging voor het DC in het Botlekgebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer