Veel illegaal afvaltransport vanuit Nederland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Veel illegaal afvaltransport vanuit Nederland

België, Nederland en Italië spannen de kroon met het transport van illegaal afval. Dat blijkt uit deze maand gepubliceerde resultaten van Operatie Demeter van de Wereld Douane Organisatie (WDO). Tijdens deze operatie die duurde van maart tot mei van dit jaar, bracht de WDO het illegaal afvaltransport tussen Europa, Afrika en Azië in kaart en werd meer dan 30.000 ton afval in beslag genomen.

illegaal afvaltransportAan Operatie Demeter werkten meer dan 64 landen mee, die het afvaltransport in driehonderd havens vijftig dagen lang intensief volgden. Van de 30.000 ton werd het merendeel in België, Nederland en Italië onderschept. De exacte hoeveelheid per land wordt binnenkort bekendgemaakt.

Het merendeel van het onderschepte afval was schroot bestemd voor Azië. Afrika bleek een favoriete bestemming voor huishoudelijk afval als koelkasten met de schadelijke stof CFK (chloorfluorkoolwaterstof) en oude televisies.

Bij de WDO zijn 174 landen aangesloten. De organisatie harmoniseert de internationale douanebepalingen en bestrijdt internationale drugshandel, fraude en handel in bedreigde diersoorten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer