Bosch optimaliseert veiligheid truckparking • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Bosch optimaliseert veiligheid truckparking

Bosch heeft de truckstop bij het Duitse Frechen, langs de A1 bij Keulen, optimaal beveiligd. De truckstop voldoet nu aan hoogste Europese veiligheidsnorm TAPA Level 2. Transportbedrijven die op Frechen willen staan kunnen hun plek vooraf boeken via de Bosch Secure Truck Parking app.

Het moderne parkeerterrein bij Keulen heeft nu ongeveer 40 parkeerplaatsen die voldoen aan de hoge veiligheidsnormen van de Transported Asset Protection Association’s (TAPA) volgens het Level 2-certificaat en zijn daarom bijzonder goed beveiligd. De volledig gekoppelde oplossing zorgt voor maximale veiligheid: meer dan 20 beveiligingscamera’s met intelligente videoanalyse van Bosch bewaken de vier omheinde in- en uitgangen en het parkeerterrein.

Bovendien zorgt een voetgangersvergrendeling ervoor dat alleen geautoriseerde personen het gebied kunnen betreden. De reden voor deze oplossing is een tekort aan ongeveer 400.000 beveiligde vrachtwagenparkeerplaatsen in Europa. Dit heeft ernstige gevolgen voor de veiligheid van chauffeurs, goederenproducenten, expediteurs en andere weggebruikers, omdat vrachtwagens vaak in strijd met de verkeersregels op een onveilige manier moeten parkeren.

“Het tekort aan parkeerplaatsen voor vrachtwagens langs de Duitse wegen is helaas een dagelijkse  realiteit. Iedereen heeft wel eens de rijen onveilig geparkeerde vrachtwagens langs de snelwegen. Het feit dat vooral dieven misbruik maken van de precaire situatie wordt gevoeld door bedrijven zoals wij die goederen door heel Europa vervoeren”, vertelt Rein de Vries, Senior Manager Security van Samsung SDS. In nauwe coördinatie met Samsung SDS heeft Bosch de oplossing ontwikkeld die nu is geïmplementeerd. “Beveiligde vrachtwagenparkeerplaatsen, zoals die in Frechen, zijn belangrijk voor ons goederentransport. Daarom waren we blij dat we met onze knowhow en ervaring onze knowhow en ervaring aan dit project.”

Een recente studie van TAPA illustreert de hoogdringendheid van de situatie: De organisatie schat de financiële schade door gestolen vracht in heel Europa op ongeveer 8,2 miljard euro per jaar. Naast het Verenigd Koninkrijk is Duitsland een van de landen die het meest worden getroffen door ladingdiefstal. Dieven maken meestal gebruik van de situatie ’s nachts, wanneer de vrachtwagen onbeschermd geparkeerd staat en de chauffeur slaapt.

Consumptiegoederen of auto-onderdelen behoren tot de meest gezochte goederen, evenals juwelen, edele metalen of levensmiddelen.  “In opdracht van de exploitant van de locatie hebben wij als hoofdaannemer een gecertificeerde totaaloplossing voor de Frechen truckstop die zowel chauffeurs als en vracht”, aldus Uwe Herrmann, projectmanager bij Bosch Building Technologies. “Het parkeerterrein is nu veilig afgesloten, omheind, energiebesparend verlicht  energiebesparend verlicht en voorzien van intelligente technologie.” Met behulp van AI-gebaseerde videoanalyse detecteren de beveiligingscamera’s onmiddellijk risico’s en en ongewenste bewegingen en slaan alarm bij de Bosch videocentrale. Dankzij de in de videocamera’s ingebouwde audiotechnologie kan het personeel van de meldkamer onmiddellijk contact opnemen met mensen op het terrein en indien nodig de veiligheidsdiensten of politie waarschuwen. Regelmatige virtuele rondleidingen door de bewaking ronden het beveiligingsconcept af. Het boeken van parkeerplaatsen werkt ook efficiënt en digitaal: Parkeerplaatsen kunnen worden gereserveerd via het Bosch Secure Truck Parking webportal of app. Vrachtwagenchauffeurs kunnen door de slagboom en rijden met digitale kentekenherkenning het terrein op. “Vrachtvervoerders kunnen nu de nieuwe beveiligde parkeerplaatsen reserveren in het verzorgingsgebied van Keulen, die niet alleen aan hoge veiligheidsnormen voldoen, maar ook zijn ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van transportbedrijven”, aldus Dr. Jan Philipp Weers, hoofd van Bosch Secure Truck Parking.

Eén reactie op “Bosch optimaliseert veiligheid truckparking

  • Stickie

    Van oorsprong een Philips afdeling jaren terug heeft Bosch Philips security en PA overgenomen.
    Wel jammer dat je het bijna nooit meer ziet allemaal Chinese prut geworden tegenwoordig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer