Ga naar hoofdinhoud

Brigade bewaakt de dodehoek met AI

Brigade Electronics brengt AI Intelligent Detectie Camera’s op de markt. Deze nieuwe generatie actieve dodehoekdetectie maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om mensen binnen een vooraf gedefinieerde detectiezone te herkennen en bestuurders visueel en/of hoorbaar te waarschuwen voordat een mogelijk ongeluk plaatsvindt.

De AI-camera’s onderscheiden zich van traditionele voertuigcamera’s door hun indrukwekkende functies. Ze maken gebruik van een HD-camera met ingebouwde verwerkingskracht om mensen binnen het detectiebereik nauwkeurig te identificeren, waardoor het aantal fout-positieve waarschuwingen aanzienlijk wordt verminderd. Bovendien bieden deze camera’s, in vergelijking met de vorige modellen, een beter zicht aan zowel de voor- als achterzijde van het voertuig.

De AI Intelligent Detection Camera’s van Brigade zullen verkrijgbaar zijn als front- en achter camera.

Experts in de industrie prijzen de lancering van de AI-camera’s als een belangrijke doorbraak in de veiligheid van commerciële voertuigen. Thierry Bourgeay, Senior Product Manager bij Brigade Electronics: “De introductie van Brigade Electronics AI-camera’s zal een belangrijke impact hebben op de veiligheid van commerciële voertuigen. Hun geavanceerde functies en mogelijkheden maken ze tot een hulpmiddel van onschatbare waarde voor wagenparkbeheerders en chauffeurs, en zorgen ervoor dat onze wegen veiliger en zekerder zijn dan ooit tevoren.”

John Osmant, Managing Director bij Brigade Electronics in de Benelux: “Kunstmatige intelligentie zorgt voor een revolutie in de veiligheid voor wagenparkbeheerders en chauffeurs. Onze AI Intelligent Detectie Camera’s zijn hier een geweldig voorbeeld van. Onze AI-camera’s vereisen geen configuratiesoftware, dus ze zijn snel en eenvoudig te installeren, waardoor ze ideaal zijn voor drukke wagenparken in verschillende sectoren, waaronder transport, logistiek, bouw en passagiersvoertuigen zoals bussen en touringcars.”

De belangrijkste voordelen van de AI Intelligente Detectiecamera’s van Brigade zijn:

  • Produceert beelden met hoge definitie
  • Herkent en waarschuwt bestuurders voor mensen in de dode hoek voor en achter in een voertuig
  • Gedetecteerde personen worden weergegeven in een gekleurd vak over het HD-camerabeeld op de monitor van de bestuurder.
  • Beeldverwerking en overlay van gedetecteerde personen zijn ingebouwd in de camera
  • Plug en play – AI-camera’s kunnen rechtstreeks worden aangesloten op de monitoren van Brigade en, indien nodig, op buzzers
  • Inclusief Brigade Select-aansluitingen
  • Compatibel met alle Brigade HD-monitoren en MDR digitale videorecorders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer