Cycle Safety Shield beschermt tegen dodehoek • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Cycle Safety Shield beschermt tegen dodehoek

V-Tron introduceert met Cycle Safety Shield een nieuw wapen tegen dodehoek-ongevallen. Bijna de helft van die ongevallen hebben een dodelijke afloop. V-Tron biedt nu in samenwerking met Mobileye Cycle Safety Shield (CSS).

VIDEO - MobilEye biedt waarschuwingssyteem nu aan voor aftermarketHet CSS-systeem maakt gebruik van de speciaal ontwikkelde en bekroonde Mobileye voetganger- en fietser-detectie algoritmes. Het systeem kan op basis van deze algoritmes nauwkeurige detecties uitvoeren naar voetgangers en fietsers die zich in de dodehoek van een voertuig bevinden. Daarnaast heeft het systeem de eigenschap dat het kan bepalen welke route de fietser of voetganger gaat afleggen, waardoor betrouwbare waarschuwingen aan de chauffeur kunnen worden afgegeven.

In tegenstelling tot andere dodehoek systemen wordt het CSS systeem niet aan de rechtervoorzijde, maar aan de rechterachterzijde van de truck gemonteerd. Hierdoor kijkt het CSS systeem vanaf de rechterzijde in een schuine lijn langs de cabine naar voren en dekt daarmee de volledige dodehoek naast de truck af.

Door de nauwkeurige detectie technologie kunnen betrouwbare waarschuwingen aan de bestuurder worden afgegeven. Dit gebeurt door duidelijke (en alleen noodzakelijke) audio- en visuele waarschuwingen aan de bestuurder via een overzichtelijk display welke in de cabine is gemonteerd.

Diverse onderzoeken uitgevoerd door onder meer SWOV, TNO en BIVV wijzen uit dat er grote behoefte bestaat aan een betrouwbaar dodehoek detectie‐ en waarschuwingssysteem. Ongevallen met rechtsafslaande voertuigen en rechtdoorgaande fietsers en/of voetgangers hebben meestal ernstige gevolgen. Bijna 50 procent van de dodehoekongevallen hebben een dodelijke afloop. Doordat deze ongevallen veelal in dichtbevolkte binnenstedelijke gebieden plaatsvinden zijn veel medeweggebruikers hiervan ongewild getuige.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer