Foto's: Vijf nieuwe safety-features op Renaults C en K • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Vijf nieuwe safety-features op Renaults C en K

Renault Trucks introduceert op haar C- en K- truckrange, de bouwtrucks dus, nieuwe veiligheidsvoorzieningen die bijdragen tot een betere integratie van bouwvoertuigen in de stad of op bouwterreinen.

De integratie van vrachtwagens in het steeds drukkere verkeer in en rond grote steden vereisen volgens Renault Trucks een voortdurende aandacht voor veiligheidsaspecten.

Renault Trucks, dat zijn voertuigen al uitrust met tal van veiligheidssystemen, voegt nu nog eens vijf nieuwe veiligheidsvoorzieningen toe. Deze oplossingen komen tegemoet aan de eisen van gebruikers en verbeteren de bescherming van zwakke weggebruikers in de stad.

  • De noodactivering van de parkeerrem beperkt de kans dat het voertuig zich onbedoeld in beweging zet wanneer de chauffeur zijn cabine verlaat door de wielen automatisch te blokkeren en de vrachtwagen op zijn plek te houden.
  • Het directe zicht van de chauffeur wordt verbeterd dankzij een ruit in de deur aan passagierszijde, die hem een blik gunt op andere weggebruikers.
  • Het indirecte zicht wordt verbeterd dankzij camera’s aan alle kanten van het voertuig. De beelden van de weg worden weergegeven op het Roadpad+-scherm.
  • De detectie van zwakke weggebruikers wordt vereenvoudigd dankzij aanwezigheidssensoren aan de rechterzijde van de vrachtwagen. Het systeem geeft visuele en auditieve waarschuwingen in de cabine.
  • Een luidspreker aan de buitenkant waarschuwt zwakke weggebruikers aan de rechterzijde van het voertuig wanneer de chauffeur achteruit rijdt of een kraan gebruikt. Twee bijkomende richtingaanwijzers vullen de luidspreker aan om weggebruikers te waarschuwen die slecht horen of oortjes in hebben.

Deze nieuwe veiligheidssystemen vormen een aanvulling op de systemen waarover de vrachtwagens van Renault Trucks al beschikken, zoals het geavanceerde noodremsysteem (AEBS), forward collision warning (FCW), de rijstrookwaarschuwing (LKS), de adaptieve cruise control (ACC), de elektronische stabiliteitscontrole (ESC) en de elektrische parkeerrem, die wordt ingeschakeld wanneer de motor niet draait (EPB). Om in alle veiligheid op bouwterreinen te rijden, zijn de vrachtwagens van Renault Trucks ook standaard uitgerust met een terreinmodus en een manuele gasregeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer