Ga naar hoofdinhoud

GrootJebbink: 360° in HD rondom de truck kijken

Het gemak van vanaf je bestuurdersstoel 360 om de truck te kunnen kijken, wordt zeker door distributiechauffeurs steeds meer onderkend. Alleen was het beeld van de tot nu bekende systemen volgens toeleverancier GrootJebbink Vehicle Safety Technology uit Ermelo lang niet altijd haarscherp. Zijn nieuwe 360 Camos HD systeem rekent af met dat euvel.

Net als bij andere systemen ziet de chauffeur zijn eigen truck als vanuit een drone gefilmd door de straten rijden. In werkelijkheid zitten er aan alle vier zijden van het voertuig vier cameraatjes. Die geven elk het beeld vanaf één zijde van het voertuig door. Een flinke dosis software maakt er dan het plaatje van wat de chauffeur ziet. Met alles wat er op dat moment rondom de truck aanwezig is en gebeurt recht van boven zichtbaar. Dankzij de betere digitale camera’s en een HD scherm van het 360 Camos HD systeem nu haarscherp in hoge resolutie kwaliteit.

Dat kan dan zowel in een landscape of portrait formaat. Bij achterwaarts rijden, gaat het systeem in splitmode en krijgt de chauffeur behalve een rondom beeld ook duidelijk en groot te zien wat er achter de auto gebeurt. Hulplijnen op het scherm helpen hem met het indraaien.

Op bakwagens is het systeem het meest eenvoudig aan te brengen. Maar ook voor trekkers met trailers heeft GrootJebbink goede oplossingen waarbij er drie van de vier camera’s op de trekker komen, en slechts één achterop de trailer. Dat maakt de montage ook bij een zeilentrailer eenvoudig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer