Hoe bewaar je 1,5 meter afstand in een warehouse? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hoe bewaar je 1,5 meter afstand in een warehouse?

Als er straks misschien weer in bedrijven mag worden gewerkt (ipv thuis), is het zaak om een veilige fysieke afstand te bewaren. Met de Corona afstand sensor tag is het mogelijk om 1,5 meter afstand op de werkvloer te bewaren. Handig in bijvoorbeeld warehouses.

Om veilig te kunnen blijven werken levert importeur Inrato de EGOpro Social Distancing Sensor van fabrikant AME. Deze afstandssensor tag is een doorontwikkeling van drie technologien uit het EGOpro Safe aanrijdbeveiliging systeem dat aanrijdingen tussen medewerkers en voertuigen zoals heftrucks voorkomt.

Medewerkers dragen een elektronische afstandssensor tag, een onzichtbare veiligheidsbubbel bewaakt nauwkeurig op enkele centimers of er sprake is van een veilige onderlinge afstand. De afstand is vooraf ingesteld op 1,7 tot 2 meter, als er pas bij 1,5 meter een signaal zou volgen dan loopt iemand namelijk zo de bubbel in.

Komt een collega te dichtbij of houdt men zelf te weinig afstand dan is een LED signaal zichtbaar op beide Tags en daarnaast is er een voelbaar tril-alarm. Met deze waarschuwing kan men de onderlinge afstand weer vergroten tot een veilige afstand.

De afstandssensor tag is oplaadbaar en een volle batterij gaat 12 uur mee. Er zijn geen antennes nodig en ook geen Wifi of Bluetooth signaal zodat het systeem direct inzetbaar is. Met een nekkoord, op een bestaande veiligheidshelm of in een veiligheidshesje wordt de afstandssensor tag zichtbaar gedragen.

Het EGOpro Social Distance systeem is uit te breiden naar een Plus-versie met diverse functies zoals toegangscontrole, maximaal aantal medewerkers in een gebied, vastleggen negeren onderlinge afstand of maximum tijd in een zone. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer